Navigatie
Yogamassage opleiding

Thaise olie massage

10+17 juni & 7+8 juli 2018

Vierdaagse Cursus Thaise olie massage

Wat is Thaise oliemassage

Thailand kent naast de traditionele Thaise massage ook de Thaise oliemassage. Dit is een ontspannende massage met olie, die op een massagetafel in plaats van mat wordt gegeven. De nadruk ligt op het masseren met olie van spieren en meridianen. Af en toe afgewisseld met eenvoudige strekkingen. Rungrat Wilaiket, een Thaise die meer dan 10 jaar in Thailand als masseur gewerkt heeft, leer je tijdens deze cursus in vier dagen de basis van de Thaise oliemassage.

De Thaise oliemassage kent twee varianten:
1. "gewone" Thaise oliemassage
2. Aromatherapie massage

Bij de aromatherapie massage zijn extra kruidenextracten/etherische oliën toegevoegd.

Tijdens deze cursus leren we naast de gewone Thaise oliemassage de basis van de Aromatherapie massage. Het vereist echter veel kennis en ervaring om een balans te vinden bij het maken van eigen extracten waardoor het te ver gaat om hier tijdens deze training uitvoerig op in te gaan. Wel is het van belang dat de olie onverzadigde vetzuren en zogenaamde lipiden en collagenen bevat, om de huid te regenereren en de opname van vocht te stimuleren.

Voor wie

In tegenstelling tot de traditionele Thaise massage, is de Thaise oliemassage eenvoudig te leren. Daardoor is deze cursus voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk.

Persoonlijke ervaringen van docent Rungrat met de oliemassage

a) De cliënt hoeft niet ontspannen te zijn om de oliemassage te kunnen ontvangen. Bij cliënten die niet of nauwelijks ervaring met aanraking hebben, kan een lichte aanraking het stress niveau al verhogen. Dit vraagt bij de traditionele Thaise massage een heel goede afstemming van de masseur. Een oliemassage is veel zachter en kan daardoor direct al goed ontvangen worden. Daarnaast ligt deze lichte vorm van massage vaak meer in de verwachting van de cliënt, en kan op deze manier een eerste kennismaking plaats vinden.

b) Bij de oliemassage kunnen stoffen worden toegevoegd on de zintuigen te prikkelen dan wel tot rust te brengen. Daar de huid ons grootste orgaan is, bestaat de mogelijkheid om via de huis fysiologisch in te grijpen in ons systeem. Te denken valt aan sturende stoffen zoals: Amandelextracten, jojoba, advocado, kokosolie, hasholie maar ook geurstoffen bestaan tot de mogelijkheden. Rozen, lavendel, jasmijn etc.. Thaise massage heeft Indiase wortels en dat zie je hier ook terug in de Ayurvedische invloeden. Bij het geven van de massage wordt deze afgestemd om het type (vata, pitta of kapha) persoonlijkheid van de cliënt. Het vereist echter veel studie en ervaring om hier sturend mee op te treden. Algemeen kun je deze categorieën verdelen in: - Ontspanning - Opwinding - Heling, balans herstellen - Warm/koud

c) Doordat de oliemassage mild is, worden oude trauma's minder snel getriggerd. Bij een traditionele Thaise massage worden pijnpunten veel eerder geraakt waardoor een goede afstemming wat de cliënt aankan, wat geraakt mag worden en hoe hiermee om te gaan veel belangrijker is.

d) Doordat de masseur bij de Thaise oliemassage naast de vingers en handen ook de onderarmen gebruikt, wordt overbelasting van de handen voorkomen.

e) Bij het geven van een oliemassage is algehele basiskennis en een empatisch vermogen tot invoelen voldoende om een goede massage te geven. Je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen en niet echt fysieke schade toebrengen bij de cliënt. De massage is zacht, waardoor een goede afstemming wat een cliënt aankan met bijbehorende bodyreading niet echt nodig is.

f) Een Thaise oliemassage is een ontspannen eerste kennismaking. Voor de behandeling van specifieke klachten kan er een follow-up komen en kunnen in samenspraak meer klachtgerichte en pijn bestrijdende massages worden aangeboden.

 

Informatie

Docent: Rungrat Wilaiket
Data: 10 & 17 juni + 7 & 8 juli 2018
Kosten: 450 euro
Lokatie: Centrum Thai Dee, Wiersedreef 28, Nieuwegein
Deelname eisen: geen 

Schrijf je in op de cursus 'Cursus Thaise oliemassage - Rungrat Wilaikit'

Totale cursusprijs: € 450

Blijf op de hoogte!