Navigatie
Yogamassage opleiding

Yogamassage na kanker

18, 19, 27 mei; 8, 29 juni 2018 - Estelle Smits

Yogamassage na kanker

De laatste jaren hoor je steeds vaker over massage bij kanker. Wat velen nog niet weten, is dat massage in het revalidatieproces na afloop van de behandelingen ook een mooie aanvulling kan zijn. Het ziekte- en behandelproces laat zijn sporen na. Zowel mentaal, emotioneel als fysiek. Wanneer mensen tijdens het revalidatietraject starten met het opbouwen van hun conditie kan yogamassage een waardevolle ondersteuning zijn in het herstel.

De kracht- en conditietraining en yogamassage vullen elkaar goed aan, waarbij de yogamassage de cliënt onder andere weer een gevoel van ruimte in gewrichten, soepelheid in spieren en verbetering van energie kan geven. Naast het gevoel van weer thuiskomen in haar/zijn eigen lichaam.

In deze training leer je specifiek hoe je yogamassage toe kunt passen ter ondersteuning van het herstel tijdens het revalidatieproces van mensen die klaar zijn met hun behandelingen en schoon van de ziekte. Je krijgt kennis van de ziekte, behandelingen, bijwerkingen en late gevolgen. Kennis van de psychische en emotionele impact van de ziekte. Je leert om op basis van de klachten, conditie en wensen van de cliënt de massage aan te passen. Meer specifiek voor de yogamassage krijg je kennis en praktijk over wanneer je kunt starten met yogamassage, de contra-indicaties en welke aanpassingen noodzakelijk zijn om de massage ondersteunend in het herstel te laten zijn.

Estelle Smits, directeur en docent bij Instituut Massage bij Kanker, heeft jarenlange expertise en ervaring in massage bij kanker. Zij heeft de opleiding Thaise massagetherapie bij Thai Dee gedaan. Vanuit de praktijk en in samenwerking met oncologie-fysiotherapeuten heeft zij ervaren dat yogamassage na kanker veel kan betekenen voor mensen in hun herstelproces.

Na deze training ben je in staat om op basis van je kennis en ervaring een goede inschatting te maken van de aanpassingen in de yogamassage om een optimaal afgestemde en op ondersteuning van het herstel gerichte massage te kunnen geven aan een cliënt die schoon is van kanker.

 

Informatie

Docent: Estelle Smits 
Duur: 5 lesdagen + huiswerkopdrachten
Data  18, 19, 27 mei; 8, 29 juni
Kosten: 875 euro

Toelatingseisen: Voltooide driejarige opleiding Thaise massagetherapie bij Thai Dee

Schrijf je in op de cursus 'Yogamassage na kanker'

Totale cursusprijs: € 875

Blijf op de hoogte!