Opleiding Thaise massage

masseur Thaise massage

Opleiding Thaise massage jr 1

Aantal lesdagen: 16 + diploma uitreiking
Aantal stagedagen: 3
Toetsing: 2 theorietentamens, 1 intervisie opdracht, 3 stagedagen, 1 praktijkexamen
Per toets 2 herkansingsmogelijkheden
Erkend door: KTNO, BATC, VVET, NVST, LVNG, CAT collectief en THAI.
Geregistreerd bij het CRKBO
Maximaal 12 studenten per groep

Onze Thaise massage opleiding
Zoek je een diepgaande, erkende Thaise massage opleiding? Dan ben je bij de eenjarige opleiding van Thai Dee op het juiste adres. Wij leren je de fijne kneepjes van het vak. Thai Dee staat voor vakmanschap, veel persoonlijke aandacht, een hoogstaand docententeam en meer dan 27 jaar ervaring. De eenjarige opleiding is tevens het eerste jaar van de driejarige opleiding tot Thaise massagetherapeut.

De Thaise massage opleidingen van Thai Dee staan bekend om hun diepgang, holistische Oost-West benadering en de grote kennis op het gebied van de (Therapeutische) Thaise massage. De eeuwenoude Thaise tradities houden we binnen de opleiding in ere, maar wel met een open blik naar hedendaagse Westerse kennis over ons lichaam, ziekte en gezondheid. Thai Dee biedt een gedegen opleiding  voor iedereen die zich wezenlijk wil verdiepen in de (therapeutische) Thaise massage.

Na afronding
Na de eenjarige opleiding tot masseur Thaise massage beschik je over de kennis en vaardigheden om een professionele Thaise massage praktijk op te zetten ter preventie en vermindering van stressgerelateerde klachten. Ook kun je als masseur werken bij bijvoorbeeld een sauna, sportschool of yogacentrum.

Studiebelasting
Voor de opleiding tot preventief masseur dien je rekening te houden met 5 tot 10 uur studiebelasting per week. Dit is inclusief het oefenen van de massage op medestudenten en oefenpersonen. Omdat onze opleiding is afgestemd op mensen die naast hun baan deze opleiding willen volgen, is er buiten de lessen om de mogelijkheid tot extra individuele begeleiding en kunnen lessen ook altijd bij een andere groep worden ingehaald.

Toelatingseisen
Minimaal Mbo-4 niveau
Voldoe je niet aan deze eis, dan kan doormiddel van een toelatingsonderzoek (21+ test) getoetst worden of je aan het opleidingsniveau voldoet. De toetsing vindt plaats bij een aan de opleiding verbonden onderwijskundige. De kosten voor deze toets bedragen € 150,-.

Daarnaast is deelname aan een van onze introductiecursussen een pre. Is dit niet mogelijk, dan is er een intakegesprek. Schrijf je je na afloop van een introductiecursus in voor de opleiding, dan krijg je de prijs van 1 introductiecursus direct na aanvang  van de opleiding terug.

Vrijstelling
Heb je elders al minimaal een eenjarige opleiding tot masseur Thaise yogamassage gevolgd, neem dan contact op met Thai Dee over de eventuele mogelijkheid om, na het behalen van de theorietentamens, direct door te stromen naar het tweede jaar van de opleiding tot Thaise massagetherapeut.

Lesdata
Vrijdag groep najaar 19:
4-10; 18-10; 8-11; 22-11; 6-12; zaterdag 4-1; 31-1; zaterdag 22-2; zaterdag 14-3; zaterdag 4-4; 24 t/m 26-4 (intern); 15-5; 12-6; 26-6; zaterdag 4-7.
Zaterdag groep najaar 19:
5-10; 19-10; 9-11; 23-11; 7-12; 4-1; 1-2; 22-2; 14-3; 4-4; 24 t/m26-4 (intern); 16-5; 13-6; 27-6; 4-7
Lestijden: 10.15 - 17.15 uur.

Prijs
Schrijf je voor 1 september in en krijg € 50,- korting. Je betaalt dan: € 1.595,- bij betaling in een termijn of 1645,- bij betaling in twee termijnen.
Na 1 september wordt de prijs € 1645,- bij betaling in een termijn of € 1695,- bij betaling in twee termijnen.

Dit is inclusief:
* Koffie en thee
* Reader met alle onderdelen van de massage en theorie
* Een op een supervisie opdracht
* Alle examens

Exclusief de kosten voor de overige studieboeken (studystore) en verblijfskosten tijdens de interne driedaagse (€ 225,-).

Inhoud

 • Thaise preventieve massage
 • Ademhaling als ingang tot ontspanning
 • Meditatie & Mindfulness
 • De juiste flow
 • Energetische afstemming
 • Een goede aarding
 • Anatomie van spieren, botten & gewrichten
 • Basiskennis bewegingsleer
 • Basiskennis Oosterse lichaamsleer
 • Anamnese en onderzoek
 • Afstemming op de individuele wensen & mogelijkheden
 • Ethiek binnen de gezondheidszorg
 • Hoe start ik een eigen praktijk