Opleiding Thaise massage

masseur Thaise massage

Opleiding Thaise massage jr 1

Lokatie: vrijdag Wiersedreef 28, Nieuwegein / woensdag Schafterdijk 11, Borkel en Schaft.
Driedaags verdiepingsblok op een boerderij lekker buiten
Aantal lesdagen: 15 + 2 x theorietentamen  
Aantal stagedagen: 3 (waarvan 1 intern)
Toetsing: 2 theorietentamens, 1 intervisie opdracht, 3 stagedagen, 1 praktijkexamen
Erkend door: KTNO, BATC, VVET, NVST, LVNG, CAT collectief en THAI
Geregistreerd bij het CRKBO
Maximaal 10 studenten per groep

In verband met het corona virus start de opleiding in januari 2021. De lesdata vind je onderaan deze pagina.

Onze Thaise massage opleiding  
Zoek je een diepgaande, erkende Thaise massage opleiding? Dan ben je bij de eenjarige opleiding van Thai Dee op het juiste adres. Wij leren je de fijne kneepjes van het vak. Thai Dee staat voor vakmanschap, veel persoonlijke aandacht, een hoogstaand docententeam, meer dan 27 jaar ervaring én erkenning door zorgverzekeraars. Wil je ook therapeutisch leren masseren, de eenjarige opleiding is tevens het eerste jaar van de driejarige opleiding tot Thaise massagetherapeut.

De Thaise massage opleidingen van Thai Dee staan bekend om hun diepgang, holistische Oost-West benadering en de grote kennis op het gebied van de (Therapeutische) Thaise massage. De eeuwenoude Thaise tradities houden we binnen de opleiding in ere, maar wel met een open blik naar hedendaagse Westerse kennis over ons lichaam, ziekte en gezondheid. Thai Dee biedt een gedegen opleiding  voor iedereen die zich wezenlijk wil verdiepen in de (therapeutische) Thaise massage.

Na afronding
Na de eenjarige opleiding tot masseur Thaise massage beschik je over de kennis en vaardigheden om een professionele Thaise massage praktijk op te zetten ter preventie en vermindering van stressgerelateerde klachten. Ook kun je als masseur werken bij bijvoorbeeld een sauna, sportschool of yogacentrum.

Studiebelasting
Voor de opleiding tot preventief masseur dien je rekening te houden met 5 tot 10 uur studiebelasting per week. Dit is inclusief het oefenen van de massage op medestudenten en oefenpersonen. Omdat onze opleiding is afgestemd op mensen die naast hun baan deze opleiding willen volgen, is er buiten de lessen om de mogelijkheid tot extra individuele begeleiding en kunnen lessen ook altijd bij een andere groep worden ingehaald.

Toelatingseisen
Minimaal Mbo-4 niveau
Voldoe je niet aan deze eis, dan kan doormiddel van een toelatingsonderzoek (21+ test) getoetst worden of je aan het opleidingsniveau voldoet. De toetsing vindt plaats bij een aan de opleiding verbonden onderwijskundige. De kosten voor deze toets bedragen € 150,-.

Daarnaast is deelname aan een van onze introductiecursussen een pre. Is dit niet mogelijk, dan is er een intakegesprek. Schrijf je je na afloop van een introductiecursus in voor de opleiding, dan krijg je de prijs van 1 introductiecursus direct na aanvang  van de opleiding terug.

Vrijstelling
Ben je al Thaise yogamasseur en zoek je meer verdieping of wil je ook door zorgverzekeraars erkend worden? Soms is het mogelijk om in aanmerking te komen voor vrijstellingen of direct door te stromen naar de opleiding tot Thaise massagetherapeut.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan contact op via het contactformulier. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Data
Woensdag groep voorjaar 2021 - Borkel en Schaft:
6-1; 27-1; 10-2; vrijdag 12-3; vrijdag 26-3; 9 t/m 11-4 (intern); 28-4; 19-5; 16-6; zaterdag 3-7; 1-9; 15-9; zaterdag 2-10 diploma uitreiking. 
Alle lessen die op vrijdag of zaterdag plaats vinden zijn samen met de andere groep in Nieuwegein.

Digitale theorietentamens woensdag groep:
21-4 theorietentamen 1; 8-9 theorietentamen 2.
Tijd: 10.30 - 12.00 uur.

Vrijdag groep voorjaar 2021 - Nieuwegein:
8-1; 29-1; 12-2; 12-3; 26-3; 9 t/m 11-4 (intern); 30-4; 21-5; 18-6; zaterdag 3-7; 3-9; 17-9; zaterdag 2-10 diploma uitreiking.

Digitale theorietentamens vrijdag groep:
23-4 theorietentamen 1; 10-9 theorietentamen 2.
Tijd: 10.30 - 12.00 uur.

Lestijden: 10.30 - 17.30 uur.

Prijs
Schrijf je voor 1 december in en krijg € 50,- korting. Je betaalt dan: € 1.595,- bij betaling in een termijn of 1645,- bij betaling in twee termijnen.
Na 1 december wordt de prijs € 1645,- bij betaling in een termijn of € 1695,- bij betaling in twee termijnen.

Dit is inclusief:
* Koffie en thee
* Reader met alle onderdelen van de massage en theorie
* Video van Thaise yogamassage ter ondersteuning van het leren
* Een op een supervisie opdracht met docent
* Alle tentamens en praktijkexamen.

Exclusief de kosten voor de overige studieboeken (studystore) en verblijfskosten tijdens de interne driedaagse (€ 225,-).

Wil je liever een kortere training volgen i.p.v. een volledige opleiding, kijk dan bij onze Thaise massage cursussen of specialisaties

Inhoud

 • Thaise preventieve massage
 • Ademhaling als ingang tot ontspanning
 • Meditatie & Mindfulness
 • De juiste flow
 • Energetische afstemming
 • Een goede aarding
 • Anatomie van spieren, botten & gewrichten
 • Basiskennis bewegingsleer
 • Basiskennis Oosterse lichaamsleer
 • Anamnese en onderzoek
 • Afstemming op de individuele wensen & mogelijkheden
 • Ethiek binnen de gezondheidszorg
 • Hoe start ik een eigen praktijk