Opleiding Thaise massagetherapie – jr 2

Thaise yogamassage strekking die geleerd wordt tijdens de opleiding tot Thaise massagetherapeut.

Thaise massagestrekking op de mat

Thaise massagetherapie - jr 2

Lokatie: Schafterdijk 11, Valkenswaard
Aantal lesdagen: 18
Aantal stagedagen: 2
Toetsing: 2x theorietentamen; 1x praktijkexamen & 3 behandelreeksen
Lestijden: 10.30-17.30 uur
Niveau: HBO
Kosten: €1945,-

Geregistreerd bij: CRKBO
Erkend door:KTNO, BATC, NVST, LVNG, CAT, en THAI.

Heb je de eenjarige opleiding Thaise yogamassage voltooid, dan kun je doorstromen naar de opleiding Thaise massagetherapie. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak. Tijdens de opleiding tot Thaise massagetherapeut gaan we echt de diepte in. Je leert de authentieke Thaise massagetherapie die gericht is op herstel van onze natuurlijk zelf genezend vermogen bij allerhande specifieke klachten. Vanuit een holistische benadering. Met aandacht voor lichaam en geest.

Heb je elders al een Thaise massage opleiding gevolgd en zou je ook graag de Thaise massagetherapie willen leren, neem dan contact met ons op. We kijken dan naar de mogelijkheden om direct door te stromen naar jaar 2.

Opleiding tot Thaise massagetherapeut

De opleiding tot Thaise massagetherapeut duurt in totaal drie jaar. Jaar 1 vormt tevens de eenjarige opleiding Thaise yogamassage en kan ook los worden gevolgd. Hier leer je de meer dan twee en half duizend jaar oude traditionele Thaise massage. Jaar 2 en 3 gaan we ons verdiepen in de Thaise massagetherapie. Het doel van jaar 2 en is een 3 is goede basis te leggen voor jou als Thaise massagetherapeut. Zowel wat betreft theoretische Oosterse en Westerse kennis als praktische vaardigheden. Je leert hoe de meest voorkomende klachten aan nek, schouders, armen, rug, heupen, knieën en enkels te behandelen. Naast de traditionele Thaise massage vormt Thaise acupressuur en meridiaan behandeling een belangrijk onderdeel van de Thaise massagetherapie. Daarnaast leer je hoe je aanraking energetisch af te stemmen op de ontvanger.

Na de driejarige opleiding plus de eenjarige opleiding medische basiskennis (CPION erkend), vergoeden de meeste zorgverzekeraars (een deel van) je behandelingen via de aanvullende verzekering. Daarnaast is de BTW op je behandelingen dan aftrekbaar van de belasting.  

Inhoud jaar 2

Jaar 2 gaan we dieper in op de Oosterse lichaamsleer en de behandeling van de meest voorkomende klachten aan nek, schouders, bovenrug en armen, waaronder tenniselleboog, frozen shoulder, bursitis, tendinitis en migraine. Je leert zowel op fysiek, energetisch als geestelijk niveau naar de klacht te kijken. `Naast westerse pathologie en fysiologie gaan we dieper in op de energiebanen. Zowel wat betreft de behandeling als hun dieper liggende betekenis. Hierdoor krijg je meer kennis en inzicht in onderliggende oorzaken én kun je vanuit een holistische benadering de klachten behandelen. Dit zorgt voor maatwerk en de mogelijkheid tot samenwerking met zowel de reguliere als additieve gezondheidszorg.

Studiebelasting

Je dient rekening te houden met 5 tot 10 uur studiebelasting per week. Dit is inclusief het oefenen van de massage op medestudenten en oefenpersonen. Omdat onze opleiding is afgestemd op mensen die naast hun baan deze opleiding willen volgen, is er buiten de lessen om de mogelijkheid tot extra individuele begeleiding en kunnen lessen ook altijd bij een andere groep worden ingehaald.

Voor wie is de opleiding bedoeld

De opleiding Thaise massagetherapie is bedoeld voor mensen die opgeleid willen worden tot professioneel Thaise massagetherapeut en dit op een gedegen, onderbouwde en holistische wijze willen kunnen doen. De opleiding verenigt hedendaagse Westerse kennis met eeuwenoude Oosters kennis, technieken en wijsheden. Hierdoor krijg je een brede kijk op klachten en inzicht hoe Thaise massage therapeutisch toe te passen. Je leert maatwerk, helemaal afgestemd op de onderliggende klachten en mogelijkheden van de ontvanger. Vanuit een holistische benadering.

Toelatingseisen

Jaar 1 bij Thai Dee of gelijkwaardige opleiding elders.

Lesdata

Dag 1 & 2: zaterdag & zondag 14 & 15 oktober
Dag 3 & 4: zaterdag & zondag 11 & 12 november
Dag 5 & 6 : zaterdag & zondag 9 & 10 december
Dag 7 & 8: zaterdag & zondag 20 & 21 januari
Dag 9 & 10: zaterdag & zondag 24 & 25 februari
Dag 11 & 12: zaterdag & zondag 6 & 7 april
Dag 13 t/m 17: zaterdag 11 t/m woensdag 15 mei (Thaise acupressuur van Noam Tyroler)
Dag 18: praktijkexamens 22 juni

Kosten

Bij betaling in een termijn betaal je: € 1.945,-. Bij betaling in twee termijnen wordt de prijs € 1995,-.
Dit is inclusief:
* Koffie en thee
* Examens
* Reader met alle onderdelen van de massage en theorie
* Online proefexamens zodat je de theorie gemakkelijker kunt leren
* Supervisie tijdens praktijkopdrachten

Herexamen praktijk: €85,-
Herexamen theorie: €55,-
Per examen zijn er twee herkansingsmogelijkheden

Exclusief de kosten voor de het aanvullende studieboek:
1. "Blijvend meer energie volgens de 5 elementen" van Janine Hofs.
Kosten €17,50 Dit boek kun je bestellen via o.a. bol.com.
2. "Thai acupressure with orthopedic disorders" van Noam Tyroler. Kosten: rond de €103,-. Te bestellen bij bol.com en Amazon.com Het kan ook rechtstreeks via Noam Tyroler voor €90,-.

Inhoud jaar 2

THEORIE
 • Afstemming van de massage op de verschillende fasen van weefselherstel
 • Pathologie nek-schouder-armklachten
 • Een holistische kijk op fysieke klachten
 • De 5 elementenleer
 • PRAKTIJK
 • Aanvullende Thaise massagetechnieken
 • De energiebanen/ Sen Sip
 • Thaise acupressuur bij nek-schouder-armklachten
 • De 6 aanrakingen
 • Aanvullende ademhalings-, bewustwordings- en yogaoefeningen voor thuis
 • Diagnostiek nek-schouder-armklachten
 • Basisfunctie onderzoek nek-schouder-armklachten
 • Coachende vaardigheden
 • Persoonlijke ontwikkeling