Opleiding Thaise massagetherapie jr 2

Thaise yogamassage strekking die geleerd wordt tijdens de opleiding tot Thaise massagetherapeut.

Thaise massagestrekking op de mat

Thaise massagetherapie - jr 2

Lokatie: Schafterdijk 11, Valkenswaard
Aantal lesdagen: 18
Aantal stagedagen: 2
Erkend door:KTNO, BATC, NVST, LVNG, CAT, en THAI.
Geregistreerd bij het CRKBO

Opleiding Thaise massagetherapie


Nadat je de eenjarige opleiding tot masseur Thaise yogamassage hebt voltooid kun je doorstromen naar de opleiding Thaise massagetherapie. Hier leer je hoe de Thaise massage op een veilige manier ook therapeutisch in te zetten. Hierbij is er aandacht voor de onderliggende oorzaak van klachten op zowel lichamelijk, bewustzijns-, onderbewustzijns- als spiritueel niveau.

Deze opleiding duurt in totaal nog twee jaar. Jaar 1 behandelen we klachten aan nek, schouders, armen en bovenrug. Jaar 2 klachten aan de onderrug, heupen, knieën en enkels.

Wij slaan hierbij de brug tussen de authentieke Thaise massagetherapie en moderne Westerse kennis, kunde en filosofieën. Deze unieke werkwijze zorgt voor een dieper inzicht op fysiek, energetisch, geestelijk en spiritueel niveau. En geeft een enorme uitbreiding aan effectieve, elkaar aanvullende behandelmethoden. Dit zorgt voor een brede inzetbaarheid in de maatschappij in samenwerking met zowel de reguliere als additieve gezondheidszorg.

Daarom hebben we een opleiding op Hbo-niveau van drie jaar. Zo is er voldoende tijd om al deze aspecten echt goed te leren en vaardig te worden. Jouw kracht als Thaise massagetherapeut.

Studiebelasting


Voor de opleiding tot Thaise massagetherapeut dien je rekening te houden met 5 tot 10 uur studiebelasting per week. Dit is inclusief het oefenen van de massage op medestudenten en oefenpersonen. Omdat onze opleiding is afgestemd op mensen die naast hun baan deze opleiding willen volgen, is er buiten de lessen om de mogelijkheid tot extra individuele begeleiding en kunnen lessen ook altijd bij een andere groep worden ingehaald.

Toelatingseisen


Voltooide opleiding masseur Thaise yogamassage bij Thai Dee.
Heb je elders minimaal een eenjarige opleiding tot masseur Thaise yogamassage gevolgd en wil je ook graag de Thaise massagetherapie leren, informeer dan naar de mogelijkheden om direct in te stromen in jaar 2.

Beroepsvereniging en zorgverzekeraars
Na de driejarige opleiding Thaise massagetherapeut plus de eenjarige opleiding medische basiskennis (CIPION erkend), kun je je als natuurgeneeskundig therapeut aansluiten bij de BATC. De BTW op je behandelingen is dan aftrekbaar van de belasting. Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeraars (een deel van) je behandelingen via de aanvullende verzekering.

Prijs


Bij betaling in een termijn betaal je: € 1.895,-. Bij betaling in twee termijnen wordt de prijs € 1945,-.
Dit is inclusief:
* Koffie en thee
* Reader met alle onderdelen van de massage en theorie
* Een op een opdracht met docent
* Supervisie tijdens overige praktijkopdrachten
* Alle examens

En exclusief de kosten voor de het aanvullende studieboek:
"Blijvend meer energie volgens de 5 elementen" van Janine Hofs.
Dit boek kun je bestellen via o.a. bol.com.

Inhoud

  • Aanvullende Thaise massagetechnieken
  • De energetische vijf elementenleer
  • meridiaanleer
  • Thaise acupressuur bij nek-schouder-armklachten
  • Pathologie nek-schouder-armklachten
  • Diagnostiek nek-schouder-armklachten
  • Een holistische kijk op fysieke klachten
  • Aanvullende ademhalings-, bewustwordings- en yogaoefeningen voor thuis
  • Coachende vaardigheden
  • Persoonlijke ontwikkeling