Even voorstellen

Docenten Thai Dee

Hieronder vind je ons docententeam. Alle docenten van Thai Dee hebben jarenlange doorleefde kennis en ervaring, zijn specialist binnen hun vakgebied en hebben veel liefde en passie voor hun vak. Meerdere docenten hebben vanwege hun kennis en ervaring internationaal bekendheid opgebouwd.

Tirza Bottema


 • Grondlegger Thai Dee
 • Docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie
 • Fysiotherapeut
 • Cultureel Antropoloog

In 1991 kwam ik in Thailand voor het eerst in aanraking met Thaise massage. Deze massagevorm raakte me direct. Het effect, de ruimte, ontspanning maar ook het samenspel tussen gever en ontvanger plus de speelsheid vond ik geweldig. Thaise massage bracht een ommezwaai in mijn leven. Voordat ik in aanraking kwam met Thaise massage wist ik niet goed wat ik wilde. Nu wel. Ik besloot van deze nieuwe passie mijn beroep maken. Mijn hart te volgen. Thai Dee was geboren.

Voor mij is Thaise massage naast een behandelvorm die me helpt soepel en vitaal te blijven, een ingang om beter in contact te komen met mijn eigen lichaam en van daaruit met mezelf, anderen en het leven. Dit hielp mij om mijn passie te durven volgen, meer vanuit mijn hart in het leven te staan.

Al doende merkte ik dat door een holistische Oost-West benadering de kracht en toepasbaarheid van Thaise massage optimaal tot zijn recht komt. Van daaruit ging ik me steeds meer verdiepen in zowel Westerse als Oosterse gezondheidsleer en ontwikkelde een unieke opleiding waarbij zowel aandacht is voor Oosterse als Westerse kennis over ons lichaam, gezondheid en ziekte.

In mijn praktijk kreeg ik steeds vaker mensen met ernstige klachten en blessures. Niet altijd wist ik wat wel en wat niet te kunnen doen. En bleef daarom vaak ver uit de buurt van de klacht. Om ook deze mensen optimaal te kunnen behandelen besloot ik fysiotherapie te gaan studeren. Deze opleiding heeft me, naast mijn achtergrond als cultureel antropoloog en jarenlange studie van de Thaise massage en Oosterse gezondheidsleer, geholpen om de brug te slaan tussen Oost en West. Westerse hedendaagse kennis te integreren met Oosterse eeuwenoude kennis en wijsheden. Hierdoor ontstond een holistische benadering met aandacht voor zowel de fysieke, energetische als geestelijke kant van klachten.

De bewondering voor de Thaise massage is hierdoor alleen maar gegroeid. Het besef groeide dat deze massagevorm zoveel aspecten in zich heeft dat ik nooit uitgeleerd raak. Vrijwel jaarlijks ga ik daarom terug naar Thailand om me nog meer te verdiepen in de Thaise massage en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Nog altijd voelt het als een groot voorrecht mijn kennis en passie via massage opleiding Thai Dee te mogen delen met anderen. Dat al vrijwel heel mijn werkende leven via de Thaise massage zoveel vervulling geeft.

Noam Tyroler


 • Internationaal docent Thaise acupressuur
 • Directeur Thai massage department Reidman International College, Israel
 • Auteur van het ook door Wat Pho gebruikte boek Thai Acupressure with Orthopedic Disorders
 • Auteur van het boek Thai pregnancy & postpartum massage

Noam Tyroler (thaiacu.com) volgde in 1989 zijn eerste trainingen in Thailand en verdiept zich sinds 1991 in de Thaise acupressuur. Hij is tevens auteur van het boek Thai Acupressure. Dit boek wordt o.a. door Wat Pho, een van de bekendste massagescholen in Thailand, gebruikt.

Noam verzorgt over de hele wereld trainingen en is in het Westen De expert op het gebied van de Thaise acupressuur. Hij heeft zich de laatste jaren ook verdiept in de Thaise zwangerschapsmassage en geeft ook daar trainingen in. Daarnaast beoefent Noam al jaren meditatie en dat merk je. Afstemming, aanwezigheid in het moment en rust zijn naast zijn grote expertise en doorleefde kennis kenmerkend voor zijn lessen.

Noam komt tweemaal per jaar naar Nederland om bij Thai Dee trainingen Thaise acupressuur en Thaise zwangerschapsmassage te geven.

Film of Noam teaching Thai acupressure frozen shoulder

Jaana Siltasalmi


 • Directeur Shiatsu in Bedrijf Opleidingen te Arnhem
 • Docent shiatsu, stoelmassage en Chinese GeneeswijzeJaana Siltasalmi (shiatsu-in-bedrijf.nl) is van oorsprong een Finse. Jaana's lessen zijn altijd verrassend en vernieuwend, vol humor en nieuwe inzichten.

  Door haar unieke, praktijkgerichte benadering en de uitnodiging om dingen van binnenuit te ervaren blijft kennis bijna als vanzelf hangen. Deze manier van lesgeven maakt dat je na een dag met ontspannen genieten en aan jezelf werken merkt dat je heel veel geleerd hebt. Ze heeft echt doorleefde kennis, en dat merk je.

  Jaana geeft binnen Thai Dee les in de Oosterse 5 elementenleer.

Joost van Iersel


 • Docent Ethiek Thai Dee
 • Senior docent Avans hogeschool Breda
 • Cultureel antropoloog
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Coach
Joost van Iersel geeft binnen Thai Dee de les ethiek. Hij heeft een eigen coachingspraktijk en is als senior docent verbonden aan de Hogeschool Breda. Daar draagt hij binnen de opleiding Fysiotherapie en de Academie voor Sociale Studies zorg voor de lessen ethiek, supervisie en intervisie.

Joost passie ligt in het begeleiden en coachen van mensen. Mensen helpen hun blikveld en wereldbeeld verruimen, inzicht in zichzelf en de wereld om hun heen vergroten en daardoor hun bewustZijn en leven optimaliseren vormt zijn kracht.

Ellis Franssen


• Docent ‘coaching’ bij Thai Dee
• Thaise massagetherapeut
• (Team)coach en verandermanager

Tijdens een yoga- en wandelvakantie in 2014 maakte ik kennis met de Thaise massage. Een bijzondere ervaring. Strekkingen die ik herkende van de yoga, maar dan uitgevoerd door een masseur. En ik hoefde niets te doen! Na deze massage zaten zowel de masseur als ik diep ontspannen in stilte na te genieten. De gedachte om anderen dit zelfde te laten ervaren liet me niet los. Sinds die tijd is de Thaise massage een onderdeel van mijn leven.

Zowel in mijn werk als (team)coach en verandermanager bij de GGD West Brabant als in de Thaise massage zet ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Mijn missie is om hoofd en hart met elkaar te verbinden.

Bij Thai Dee verzorg ik de les over coaching voor massagetherapeuten in het tweede jaar.

Rungrat wilaiket


 • Docent Thaise oliemassage bij Thai Dee
 • Masseur Thaise yogamassage & Thaise oliemassage

Even voorstellen: Mijn eerste ervaring met Thaise massage moet geweest zijn toen ik een jaar of 6 was.Mijn opa had last van zijn rug en hij vroeg aan mij om over zijn rug te lopen, omdat hij erge pijn in zijn onderrug had. Waarschijnlijk had hij last van knel zittende zenuwen bij een van zijn rugwervels.Dat wist ik toen natuurlijk niet maar wat ik wel prettig vond was om mijn opa te kunnen helpen.

In eerste instantie heb ik wat anders gestudeerd en op latere leeftijd ben ik toch met massage cursusses en opleidingen begonnen, gewoon omdat ik het een mooi vak vind. In 2009 heb ik mijn eerste massage cuscus gedaan, en ben gaan werken bij Kata Resort en Spa in Phuket waar ik veel heb geleerd en kennis heb opgedaan over traditionele Thaise massage technieken. In de loop de jaren ben ik mijn verder gaan specialiseren in pijnbestrijding en klachtbehandelingen,omdat ik dit toch het mooiste en interessantste vind. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in Nederland te Wageningen.

Meer informatie over mijn werk en mijn opleidingen die ik heb gevolgt kun je op mijn website vinden: (wilaiket-thaimassage.nl).

Estelle Smit


 • Thaise massagetherapeut
 • Directeur Opleidingsinstituut Massage bij kanker
 • Hoofddocent Massage bij kanker
 • Coach
Estelle Smits voltooide in 2010 de opleiding voor Thaise massagetherapeut bij Thai Dee. Daarnaast is ze gespecialiseerd in massage bij kanker. Ze heeft hiervoor vele trainingen in binnen- en buitenland gevolgd en werkt intensief samen met meerdere ziekenhuizen.

Voor Thai Dee verzorgt Estelle de specialisatie Thaise massage in het revalidatieproces na kanker, wat ze met veel plezier en passie doet.

"Aanraken met liefdevolle aandacht" staat bij haar centraal. Estelle ervaart de Thaise massage als een diepgaande holistische massage die niet alleen fysiek, maar ook psychisch, emotioneel en energetisch beweging geeft. En daarmee mensen een ingang geeft om meer in hun eigen kracht te gaan staan. In haar lessen vindt Estelle het belangrijk studenten te stimuleren om vanuit hun hara te ervaren en te voelen.

Marsja Haanstra


 • Eigenaar Studio Zin in Nieuwegein
 • Instructeur Taijiquan & Qigong
 • Communicatiekundige
Marsja Haanstra is eigenaar van Studio Zin in Nieuwegein. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de marketing & communicatie heeft Marsja ervoor gekozen haar krachten te bundelen in een eigen centrum. Vanaf 2007 geeft zij Taiji & Qigong aan particulieren en bedrijven.

Wat haar steeds weer opvalt is hoe krachtig elk mens van binnen is. Als het lukt om alle overbodige ballast overboord te gooien, kun je een enorme kracht in jezelf aanboren. Letterlijk staan als een boom. Maar ook meebewegen in de wind. Het gaat erom vertrouwen te hebben in je eigen lijf. Dit proces van loslaten is een fantastische ontdekkingstocht waar ze iedereen graag in meenmeemt.

Tijdens het eerste jaar van de massage-opleiding geeft Marsja de les "bewegen vanuit je hara". Een belangrijke basis bij het geven van een massage.

Marjolein Burgers


 • Docent introductiecursus bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Coach
 • Eigenaar Puur Marjolein
Marjolein Burgers (1984) is van origine een Brabantse, maar al een aantal jaar met heel veel plezier woonachtig in omgeving Utrecht. Na haar Mindfulness cursus (2014) en hbo-opleiding tot Thaise Yogamassage therapeut bij Thai Dee, heeft ze in 2017 de volgende stap gezet en een eigen praktijk opgericht Puur Marjolein. Ze besloot te doen wat haar blij maakt en tegelijkertijd de voordelen van massage met anderen te delen.

Als jong meisje was ze altijd al haar familie aan het masseren. Als piekeraar en denker was ze verbaasd over hoe ontspannen en meer verbonden ze zich met zichzelf voelde na 1 uur Thaise yoga massage. Ze had de ultieme behandeling voor haarzelf gevonden en besloot zich te specialiseren in deze massage stijl.

Haar doel is om je te inspireren, alle mooie dingen die zij leert te delen en met haar (therapeutische) massages je stil te laten staan zodat je weer in contact kan komen met je lijf en gevoel. Dat zij daar een steentje aan bij kan dragen vindt zij een zeer waardevolle taak. Haar motto: “Kom bij mij uit je hoofd en in je lijf.”

Richelle van Gerwen


 • Thaise massage docent
 • Massagetherapeut
 • Yogadocent
Toen ik in februari 2014 voor het eerst kennismaakte met de Thaise yogamassage wist ik meteen: 'dit is het!'

Hierin komt alles samen wat voor mij waardevol en belangrijk is; de kunst van het aanraken, de liefdevolle verbinding met de ander, heerlijke strekkingen, de meditatieve flow, energetisch werk, het verstillen maar tegelijkertijd ook de beweging en dynamiek en dat gecombineerd met een mooie balans tussen de Westerse kennis van anatomie en de Oosterse holistische visie.

Sinds die eerste kennismaking heeft de Thaise yogamassage mijn leven in alle opzichten veranderd. Ik werk fulltime als massagetherapeut onder andere in mijn eigen praktijk.

Op mijn mat is iedereen welkom, precies zoals diegene is, met alles wat op dat moment aanwezig is in zijn of haar leven en lichaam. Ik probeer in contact met de ander een veilige ruimte te creeëren waar hele mooie en bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Als docent bij Thai Dee deel ik mijn liefde en passie voor de Thaise yogamassage met cursisten en studenten en daar word ik ontzettend blij van!