Navigatie

Docenten

Alle docenten van Thai Dee hebben jarenlange doorleefde kennis en ervaring, zijn specialist binnen hun vakgebied en hebben veel liefde en passie voor hun vak. Meerdere docenten hebben vanwege hun kennis en ervaring internationaal bekendheid opgebouwd. 

tirza.jpg

Tirza Bottema

 • Grondlegger Thai Dee
 • Docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie
 • Fysiotherapeut
 • Cultureel Antropoloog

Tirza Bottema heeft in 1991 de basis gelegd voor wat nu hét opleidingsinstituut voor Thaise yogamassage in Nederland is. 

Tirza is een gepassioneerde professional die sinds 1995 met hart en ziel les geeft om de Thaise massagetherapie in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau over te dragen. En zo een bijdrage te leveren aan de expertise van Thaise massagetherapeuten en de gezondheid van hun cliënten.

Daarbij kiest ze bewust voor hoge kwaliteit, kleinschaligheid en veel persoonlijke aandacht. Tirza zet zich in om een brug te slaan tussen Oost en West. Tussen de authentieke Thaise yogamassage en moderne Westerse gezondheidszorg. Door haar achtergrond als fysiotherapeut en antropoloog en haar jarenlange studie van de Thaise massage en Oosterse gezondheidsleer, beschikt ze over een unieke mix van kennis en vaardigheden, waardoor ze als geen ander de brug van Oost naar West kan slaan.

Tirza heeft twee jaar in Thailand gewoond en gaat nog steeds regelmatig terug om zich te verdiepen in de Thaise massage bij vooraanstaande leermeesters.

 
Noam Tyroler.jpg

Noam Tyrol

 • Internationaal docent Thaise acupressuur 
 • Directeur Thai massage department Reidman International College, Israel
 • Auteur van het ook door Wat Pho gebruikte boek Thai Acupressure with Orthopedic Disorders

Noam Tyroler (thaiacu.com) volgde in 1989 zijn eerste trainingen in Thailand en verdiept zich sinds 1991 in de Thaise acupressuur. Hij is tevens auteur van het boek Thai Acupressure. Dit boek wordt o.a. door Wat Pho, een van de bekendste massagescholen in Thailand, gebruikt.

Noam verzorgt over de hele wereld trainingen en is in het Westen De expert op het gebied van de Thaise acupressuur. Daarnaast beoefent Noam al jaren meditatie en dat merk je. Afstemming, aanwezigheid in het moment en rust zijn naast zijn grote expertise en doorleefde kennis kenmerkend voor zijn lessen. Thai Dee is het enige opleidingsinstituut in Nederland waar Noam zijn trainingen Thaise acupressuur verzorgt.

Film of Noam teaching Thai acupressure frozen shoulder

 
Jaana Siltasalmi.jpg

Jaana Siltasalmi

 • Eigenaar Shiatsu in Bedrijf Opleidingen te Arnhem
 • Docent shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze

Jaana Siltasalmi (www.shiatsu-in-bedrijf.nl) is van oorsprong een Finse. Jaana's lessen zijn altijd verrassend en vernieuwend, vol humor en nieuwe inzichten. Door haar unieke, praktijkgerichte benadering en de uitnodiging om dingen van binnenuit te ervaren blijft kennis bijna als vanzelf hangen. Deze manier van lesgeven maakt dat je na een dag met ontspannen genieten en aan jezelf werken merkt dat je heel veel geleerd hebt. Ze heeft echt doorleefde kennis, en dat merk je. 

Jaana geeft binnen Thai Dee les in de 5 elementenleer en emotioneel lichaamswerk volgens de 5 elementen. 

Joost.jpg

Joost van Iersel

 • Docent Ethiek Thai Dee
 • Senior docent Avans hogeschool Breda
 • Cultureel antropoloog
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Coach

 Joost van Iersel geeft binnen Thai Dee de les ethiek. Hij heeft een eigen coachingspraktijk en is als senior docent verbonden aan de Hogeschool Breda. Daar draagt hij binnen de opleiding Fysiotherapie en de Academie voor Sociale Studies zorg voor de lessen ethiek, supervisie en intervisie.

Joost passie ligt in het begeleiden en coachen van mensen. Mensen helpen hun blikveld en wereldbeeld verruimen, inzicht in zichzelf en de wereld om hun heen vergroten en daardoor hun bewustZijn en leven optimaliseren vormt zijn kracht.  

   

Rungrat-Wilaikit.jpg

Rungrat Wilaikit

Even voorstellen:
Mijn eerste ervaring met Thaise massage moet geweest zijn toen ik een jaar of 6 was.Mijn opa had last van zijn rug en hij vroeg aan mij om over zijn rug te lopen, omdat hij erge pijn in zijn onderrug had. Waarschijnlijk had hij last van knel zittende zenuwen bij een van zijn rug wervels.Dat wist ik toen natuurlijk niet maar wat ik wel prettig vond was om mijn opa te kunnen helpen.

In eerste instantie heb ik wat anders gestudeerd en op latere leeftijd ben ik toch met massage cursusses en opleidingen begonnen, gewoon omdat ik het een mooi vak vind. In 2009 heb ik mijn eerste massage cuscus gedaan, en ben gaan werken bij Kata Resort en Spa in Phuket waar ik veel heb geleerd en kennis heb opgedaan over traditionele Thaise massage technieken. In de loop de jaren ben ik mijn verder gaan specialiseren in pijnbestrijding en klachtbehandelingen,omdat ik dit toch het mooiste en interessantste vind. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in Nederland te Wageningen.

Meer informatie over mijn werk en mijn opleidingen die ik heb gevolgt kun je op mijn website vinden: www.wilaiket-thaimassage.nl

   
 Estelle_002.jpeg

Estelle Smits

 • Thaise massagetherapeut
 • Directeur Opleidingsinstituut Massage bij Kanker
 • Hoofddocent Massage bij kanker
 • Coach
Estelle Smits voltooide in 2010 de opleiding voor Thaise massagetherapeut bij Thai Dee. 
Daarnaast is ze gespecialiseerd in massage bij kanker. Ze heeft hiervoor vele trainingen in binnen- en buitenland gevolgd en werkt intensief samen met meerdere ziekenhuizen.
 
Voor Thai Dee verzorgt Estelle de specialisatie Thaise massage in het revalidatieproces na kanker, wat ze met veel plezier en passie doet. 
 
"Aanraken met liefdevolle aandacht" staat bij haar centraal. Estelle ervaart de Thaise massage als een diepgaande holistische massage die niet alleen fysiek, maar ook psychisch, emotioneel en energetisch beweging geeft. En daarmee mensen een ingang geeft om meer in hun eigen kracht te gaan staan. In haar lessen vindt Estelle het belangrijk studenten te stimuleren om vanuit hun hara te ervaren en te voelen. 
 
 Marsja Haanstra.jpg

Marsja Haanstra

 • Eigenaar Studio Zin in Nieuwegein
 • Instructeur Taijiquan & Qigong
 • Communicatiekundige

Marsja Haanstra is eigenaar van Studio Zin in Nieuwegein. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de marketing & communicatie heeft Marsja ervoor gekozen haar krachten te bundelen in een eigen centrum. Vanaf 2007 geeft zij Taiji & Qigong aan particulieren en bedrijven.

Wat haar steeds weer opvalt is hoe krachtig elk mens van binnen is. Als het lukt om alle overbodige ballast overboord te gooien, kun je een enorme kracht in jezelf aanboren. Letterlijk staan als een boom. Maar ook meebewegen in de wind. Het gaat erom vertrouwen te hebben in je eigen lijf. Dit proces van loslaten is een fantastische ontdekkingstocht waar ze iedereen graag in meenmeemt.

Tijdens het eerste jaar van de massage-opleiding geeft Marsja de les "bewegen vanuit je hara". Een belangrijke basis bij het geven van een massage.

   

Bob Haddad.jpg

Bob Haddad

 • Founder Thai Healing Alliance 
 • International Thai massage teacher
 • Autor of the book Thai massage and Thai Healing Arts

Bob Haddad RTT (USA), is one of our main guest teachers. Bob has studied traditional Thai massage since 1999, mostly in Chiang Mai, Thailand. He has learned from many teachers, but Asokananda and Pichest Boonthumme are his true mentors. He is the founder of Thai Healing Alliance International (THAI) and author of the book "The healing art of Thai massage". His specialized and advanced workshops offer fresh insights into the energy healing and spiritual aspects of traditional Thai massage.

   

Blijf op de hoogte!