Even voorstellen

Docenten Thai Dee

Hieronder vind je ons docententeam. Alle docenten van Thai Dee hebben jarenlange doorleefde kennis en ervaring, zijn specialist binnen hun vakgebied en hebben veel liefde en passie voor hun vak. Meerdere docenten hebben vanwege hun kennis en ervaring internationaal bekendheid opgebouwd.

Tirza Bottema


 • Grondlegger Thai Dee
 • Docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie
 • Fysiotherapeut
 • Cultureel Antropoloog

Tirza Bottema volgde in 1991 in Thailand haar eerste Thaise massagelessen en was direct onder de indruk van deze bijzondere massagevorm. Ze begreep dat deze massage ook voor Westerlingen heel heilzaam is en besloot om de Thaise massage naar Nederland te brengen. Maar niet zonder eerst twee jaar zelf les in Thailand te hebben gevolgd en daarna een jaar praktijkervaring op de doen. In 1994 heeft Tirza in Nederland de basis gelegd voor wat nu hét opleidingsinstituut voor Thaise yogamassage is.

Het was haar missie om de Thaise yogamassage op een zo hoog mogelijk niveau neer te zetten en daarbij de brug te slaan tussen Oost en West. Tussen de authentieke Thaise yogamassage en moderne Westerse gezondheidszorg. Tirza beschikt over een unieke mix van kennis en vaardigheden, waardoor ze als geen ander de brug van Oost naar West kon slaan. Naast haar jarenlange studie van de Thaise massage heeft ze een achtergrond als fysiotherapeut en Cultureel Antropoloog.

Tirza gaat nog steeds regelmatig terug naar Thailand om zich bij vooraanstaande leermeesters nog meer te verdiepen in de Thaise massage en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Noam Tyroler


 • Internationaal docent Thaise acupressuur
 • Directeur Thai massage department Reidman International College, Israel
 • Auteur van het ook door Wat Pho gebruikte boek Thai Acupressure with Orthopedic Disorders
 • Auteur van het boek Thai pregnancy & postpartum massage

Noam Tyroler (thaiacu.com) volgde in 1989 zijn eerste trainingen in Thailand en verdiept zich sinds 1991 in de Thaise acupressuur. Hij is tevens auteur van het boek Thai Acupressure. Dit boek wordt o.a. door Wat Pho, een van de bekendste massagescholen in Thailand, gebruikt.

Noam verzorgt over de hele wereld trainingen en is in het Westen De expert op het gebied van de Thaise acupressuur. Hij heeft zich de laatste jaren ook verdiept in de Thaise zwangerschapsmassage en geeft ook daar trainingen in. Daarnaast beoefent Noam al jaren meditatie en dat merk je. Afstemming, aanwezigheid in het moment en rust zijn naast zijn grote expertise en doorleefde kennis kenmerkend voor zijn lessen.

Noam komt tweemaal per jaar naar Nederland om bij Thai Dee trainingen Thaise acupressuur en Thaise zwangerschapsmassage te geven.

Film of Noam teaching Thai acupressure frozen shoulder

Jaana Siltasalmi


 • Directeur Shiatsu in Bedrijf Opleidingen te Arnhem
 • Docent shiatsu, stoelmassage en Chinese GeneeswijzeJaana Siltasalmi (shiatsu-in-bedrijf.nl) is van oorsprong een Finse. Jaana's lessen zijn altijd verrassend en vernieuwend, vol humor en nieuwe inzichten.

  Door haar unieke, praktijkgerichte benadering en de uitnodiging om dingen van binnenuit te ervaren blijft kennis bijna als vanzelf hangen. Deze manier van lesgeven maakt dat je na een dag met ontspannen genieten en aan jezelf werken merkt dat je heel veel geleerd hebt. Ze heeft echt doorleefde kennis, en dat merk je.

  Jaana geeft binnen Thai Dee les in de Oosterse 5 elementenleer.

Joost van Iersel


 • Docent Ethiek Thai Dee
 • Senior docent Avans hogeschool Breda
 • Cultureel antropoloog
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Coach
Joost van Iersel geeft binnen Thai Dee de les ethiek. Hij heeft een eigen coachingspraktijk en is als senior docent verbonden aan de Hogeschool Breda. Daar draagt hij binnen de opleiding Fysiotherapie en de Academie voor Sociale Studies zorg voor de lessen ethiek, supervisie en intervisie.

Joost passie ligt in het begeleiden en coachen van mensen. Mensen helpen hun blikveld en wereldbeeld verruimen, inzicht in zichzelf en de wereld om hun heen vergroten en daardoor hun bewustZijn en leven optimaliseren vormt zijn kracht.

Rungrat wilaiket


 • Docent Thaise oliemassage bij Thai Dee
 • Masseur Thaise yogamassage & Thaise oliemassageEven voorstellen: Mijn eerste ervaring met Thaise massage moet geweest zijn toen ik een jaar of 6 was.Mijn opa had last van zijn rug en hij vroeg aan mij om over zijn rug te lopen, omdat hij erge pijn in zijn onderrug had. Waarschijnlijk had hij last van knel zittende zenuwen bij een van zijn rugwervels.Dat wist ik toen natuurlijk niet maar wat ik wel prettig vond was om mijn opa te kunnen helpen.

  In eerste instantie heb ik wat anders gestudeerd en op latere leeftijd ben ik toch met massage cursusses en opleidingen begonnen, gewoon omdat ik het een mooi vak vind. In 2009 heb ik mijn eerste massage cuscus gedaan, en ben gaan werken bij Kata Resort en Spa in Phuket waar ik veel heb geleerd en kennis heb opgedaan over traditionele Thaise massage technieken. In de loop de jaren ben ik mijn verder gaan specialiseren in pijnbestrijding en klachtbehandelingen,omdat ik dit toch het mooiste en interessantste vind. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in Nederland te Wageningen.

  Meer informatie over mijn werk en mijn opleidingen die ik heb gevolgt kun je op mijn website vinden: (wilaiket-thaimassage.nl).

Estelle Smit


 • Thaise massagetherapeut
 • Directeur Opleidingsinstituut Massage bij kanker
 • Hoofddocent Massage bij kanker
 • Coach
Estelle Smits voltooide in 2010 de opleiding voor Thaise massagetherapeut bij Thai Dee. Daarnaast is ze gespecialiseerd in massage bij kanker. Ze heeft hiervoor vele trainingen in binnen- en buitenland gevolgd en werkt intensief samen met meerdere ziekenhuizen.

Voor Thai Dee verzorgt Estelle de specialisatie Thaise massage in het revalidatieproces na kanker, wat ze met veel plezier en passie doet.

"Aanraken met liefdevolle aandacht" staat bij haar centraal. Estelle ervaart de Thaise massage als een diepgaande holistische massage die niet alleen fysiek, maar ook psychisch, emotioneel en energetisch beweging geeft. En daarmee mensen een ingang geeft om meer in hun eigen kracht te gaan staan. In haar lessen vindt Estelle het belangrijk studenten te stimuleren om vanuit hun hara te ervaren en te voelen.

Marsja Haanstra


 • Eigenaar Studio Zin in Nieuwegein
 • Instructeur Taijiquan & Qigong
 • Communicatiekundige
Marsja Haanstra is eigenaar van Studio Zin in Nieuwegein. Na 10 jaar gewerkt te hebben in de marketing & communicatie heeft Marsja ervoor gekozen haar krachten te bundelen in een eigen centrum. Vanaf 2007 geeft zij Taiji & Qigong aan particulieren en bedrijven.

Wat haar steeds weer opvalt is hoe krachtig elk mens van binnen is. Als het lukt om alle overbodige ballast overboord te gooien, kun je een enorme kracht in jezelf aanboren. Letterlijk staan als een boom. Maar ook meebewegen in de wind. Het gaat erom vertrouwen te hebben in je eigen lijf. Dit proces van loslaten is een fantastische ontdekkingstocht waar ze iedereen graag in meenmeemt.

Tijdens het eerste jaar van de massage-opleiding geeft Marsja de les "bewegen vanuit je hara". Een belangrijke basis bij het geven van een massage.

Marjolein Burgers


 • Docent introductiecursus bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Coach
 • Eigenaar Puur Marjolein
Marjolein Burgers (1984) is van origine een Brabantse, maar al een aantal jaar met heel veel plezier woonachtig in omgeving Utrecht. Na haar Mindfulness cursus (2014) en hbo-opleiding tot Thaise Yogamassage therapeut bij Thai Dee, heeft ze in 2017 de volgende stap gezet en een eigen praktijk opgericht Puur Marjolein. Ze besloot te doen wat haar blij maakt en tegelijkertijd de voordelen van massage met anderen te delen.

Als jong meisje was ze altijd al haar familie aan het masseren. Als piekeraar en denker was ze verbaasd over hoe ontspannen en meer verbonden ze zich met zichzelf voelde na 1 uur Thaise yoga massage. Ze had de ultieme behandeling voor haarzelf gevonden en besloot zich te specialiseren in deze massage stijl.

Haar doel is om je te inspireren, alle mooie dingen die zij leert te delen en met haar (therapeutische) massages je stil te laten staan zodat je weer in contact kan komen met je lijf en gevoel. Dat zij daar een steentje aan bij kan dragen vindt zij een zeer waardevolle taak. Haar motto: “Kom bij mij uit je hoofd en in je lijf.”

Bob Haddad


 • Founder Thai Healing Alliance
 • International Thai massage teacher
 • Autor of the book Thai massage and Thai Healing Arts
Bob Haddad RTT (USA), is one of our main guest teachers. Bob has studied traditional Thai massage since 1999, mostly in Chiang Mai, Thailand. He has learned from many teachers, but Asokananda and Pichest Boonthumme are his true mentors.

Bob Haddad is the founder of Thai Healing Alliance International (THAI) and author of the book "The healing art of Thai massage". His specialized and advanced workshops offer fresh insights into the energy healing and spiritual aspects of traditional Thai massage.