Cursus Thaise oliemassage

Cursus Thaise oliemassage

Cursus Thaise oliemassage

Thaise oliemassage is een mooie aanvulling op de klassieke Thaise massage.Tijdens deze vierdaagse cursus leer  je de heerlijk ontspannende Thaise oliemassage. Bij de Thaise oliemassage lig je, in tegenstelling tot de klassieke Thaise yogamassage, op een tafel. Vandaar dat hij ook wel de Thaise tafelmassage wordt genoemd. Bij deze massage ligt de nadruk op het masseren met olie van spieren en meridianen. Af en toe afgewisseld met eenvoudige strekkingen.

De Thaise oliemassage kent twee varianten:

1. "gewone" Thaise oliemassage
2. Aromatherapie massage

Bij de aromatherapie massage zijn extra kruidenextracten/etherische oliën toegevoegd.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Tijdens deze cursus leer je een Thaise oliemassage van een tot twee uur. Daarnaast leer je de basis van de Thaise Aromatherapie massage. Het vereist veel kennis en ervaring om een balans te vinden bij het maken van eigen extracten. Daardoor gaat het te ver om hier tijdens deze training uitvoerig op in te gaan. Ook leer je hoe je massagetafel in Thaise stijl te decoreren, zodat de gemasseerde zich direct in Thaise sferen waant.

Voor wie

In tegenstelling tot de traditionele Thaise massage is de Thaise oliemassage eenvoudig te leren. Daardoor is deze cursus voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk. Thaise oliemassage is een mooie aanvulling op het aanbod in je massagepraktijk. Zowel voor masseurs met een Thaise massage als met een andere massage achtergrond.

De docent

Rungrat Wilaiket, van origine Thaise, is de docent. Sinds 5 jaar heeft ze een praktijk in Nederland maar daarvoor werkte ze 10 jaar als masseuse bij Spa's in Thailand. Daar volgde ze ook een groot aantal Thaise massage opleidingen en cursussen. Om haar kennis op het gebied van de Thaise massagetherapie, anatomie en fysiologie te verdiepen, voltooide ze daarnaast bij Thai Dee  de driejarige opleiding tot Thaise massagetherapeut. Hierdoor beschikt zo over een schat aan kennis en ervaring die ze graag met anderen deelt.

Persoonlijke ervaringen van docent Rungrat met de oliemassage

a) De ontvanger hoeft niet ontspannen te zijn om de oliemassage te kunnen ontvangen. Bij ontvangers die niet of nauwelijks ervaring met aanraking hebben, kan een lichte aanraking het stress niveau al verhogen. Dit vraagt bij de traditionele Thaise massage een heel goede afstemming van de masseur. Een oliemassage is veel zachter en kan daardoor direct al goed ontvangen worden. Daarnaast vindt op deze manier een laagdrempelige eerste kennismaking plaats met Thaise massage.

b) Bij de oliemassage kun je stoffen  toevoegen om de zintuigen te prikkelen dan wel tot rust te brengen. Dit versterkt het effect.

c) De Thaise oliemassage is zacht. Bij het geven van een oliemassage is algehele basiskennis en een empatisch vermogen tot invoelen daardoor voldoende om een goede massage te geven. Je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen en geen fysieke schade toebrengen bij de ontvanger. 

d) Een Thaise oliemassage is een ontspannen eerste kennismaking. Bij specifieke klachten is van daaruit de stap naar de therapeutische, klassieke Thaise massage vaak gemakkelijker gemaakt.

Praktische informatie

Docent: Rungrat Wilaiket
Data: 28 & 29 mei; 4 & 5 juni 2022
Lestijden: 10.15 - 17.15 uur
Kosten: € 495,-
Lokatie: Centrum Thai Dee, Wiersedreef 28, Nieuwegein
Deelname eisen: geen
Meenemen: 2 grote badhanddoeken + een kleine handdoek

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met alle massage oefeningen

Deze training wordt eenmaal per jaar gegeven. Wil je op herhaling? Dat kan voor slechts de helft van de prijs. Stuur dan een aanmelding via het contactformulier