Thaise oliemassage

Thaise oliemassage

Cursus Thaise oliemassage

Rungrat Wilaiket, een Thaise die meer dan 10 jaar in Thailand als masseur gewerkt heeft, leert je tijdens deze vierdaagse cursus de Thaise oliemassage. Thailand kent naast de traditionele Thaise massage ook de Thaise oliemassage. Dit is een ontspannende massage met olie, die naast de mat ook op een massagetafel wordt gegeven. De nadruk ligt op het masseren met olie van spieren en meridianen. Af en toe afgewisseld met eenvoudige strekkingen. 

De Thaise oliemassage kent twee varianten:
1. "gewone" Thaise oliemassage
2. Aromatherapie massage

Bij de aromatherapie massage zijn extra kruidenextracten/etherische oliën toegevoegd.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Tijdens deze cursus leren we naast de gewone Thaise oliemassage de basis van de Aromatherapie massage. Het vereist echter veel kennis en ervaring om een balans te vinden bij het maken van eigen extracten waardoor het te ver gaat om hier tijdens deze training uitvoerig op in te gaan. Wel is het van belang dat de olie onverzadigde vetzuren en zogenaamde lipiden en collagenen bevat, om de huid te regenereren en de opname van vocht te stimuleren.

Voor wie

In tegenstelling tot de traditionele Thaise massage, is de Thaise oliemassage eenvoudig te leren. Daardoor is deze cursus voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk.

Thaise oliemassage is een mooie aanvulling op de klassieke Thaise massage

Bij mensen die niet of nauwelijks ervaring met aanraking hebben, kan een lichte aanraking het stress niveau al verhogen. Dit vraagt bij de traditionele Thaise massage een heel goede afstemming van de masseur. Een oliemassage is veel zachter en kan daardoor direct al goed ontvangen worden. Daarnaast ligt deze lichte vorm van massage vaak meer in de verwachting van de cliënt, en kan op deze manier een eerste kennismaking plaats vinden.

Bij de oliemassage kunnen stoffen worden toegevoegd on de zintuigen te prikkelen dan wel tot rust te brengen. Daar de huid ons grootste orgaan is, bestaat de mogelijkheid om via de huid fysiologisch in te grijpen in ons systeem. Te denken valt aan sturende stoffen zoals: Amandelextracten, jojoba, advocado, kokosolie, hasholie maar ook geurstoffen bestaan tot de mogelijkheden. Rozen, lavendel, jasmijn etc.. Thaise massage heeft Indiase wortels en dat zie je hier ook terug in de Ayurvedische invloeden. Bij het geven van de massage wordt deze afgestemd om het type (vata, pitta of kapha) persoonlijkheid van de cliënt. Het vereist echter veel studie en ervaring om hier sturend mee op te treden. Algemeen kun je deze categorieën verdelen in: - Ontspanning - Opwinding - Heling, balans herstellen - Warm/koud

Praktische informatie

Docent: Rungrat Wilaiket
Data: donderdag 1 & 8 november; donderdag 6 & vrijdag 7 december
Lestijden: 10.15 - 17.15 uur
Kosten: 450 euro
Lokatie: Centrum Thai Dee, Wiersedreef 28, Nieuwegein
Deelname eisen: geen
Meenemen: 2 grote badhanddoeken + een kleine handdoek
Prijs: € 450,-

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met alle massage oefeningen