Thaise zwangerschapsmassage cursus

Cursus Thaise zwangerschapsmassage

Thaise zwangerschapsmassage

Thaise zwangerschapsmassage is zwangerschapsyoga en zwangerschapsmassage in een. De voordelen van beiden worden met andere woorden verenigd.

Tijdens de Thaise zwangerschapsmassage ligt de nadruk op de energiebanen. Op energetische niveau gebeurt er tijdens de zwangerschap erg veel. Er ontstaat een nieuw leven in de buik. Dit is kost veel levensenergie. Daarnaast zijn er allemaal lichamelijke en hormonale veranderingen die de energie ook uit balans kunnen halen. Ervaart de vrouw veel stress, dan draagt zij deze stresshormonen rechtstreeks over aan haar kindje. Ervaart de vrouw echter ontspanning en rust, dan voelt haar kind zich ook fijn.

Deze massage is daarnaast, mede door de aan de yoga ontleende strekkingen, effectief in het verminderen van zwangerschap gerelateerde klachten als schouder-, lage rug-, heup- en knieklachten.

Wat leer je

Tijdens deze driedaagse cursus leer je een massage van een tot anderhalf uur. Deze bestaat uit een combinatie van acupressuur, behandeling van de energiebanen met op de zwangerschap aangepaste strekkingen. De nadruk ligt hierbij op de behandeling van de de nek, schouders, lage rug en benen. Allemaal gebieden die tijdens de zwangerschap om extra aandacht vragen.

Na afloop ben je in staat om:
– Een Thaise zwangerschapsmassage van 1 tot 1.5 uur te geven.
– Zwangerschap gerelateerde spierspanning, stress en depressie te verminderen.
– Gebruik te maken van een goede lichaamsergonomie.
– Vanuit Metta (liefdevolle aandacht) te masseren.

Meer weten? Lees ook onze Blog: Thaise zwangerschapsmassage

Voor wie

Deze training is voor masseurs die binnen hun praktijk zwangere vrouwen iets extra's aan willen bieden, helemaal afgestemd op hun zwangerschap en zwangerschap gerelateerde klachten. Ook zwangerschapsmasseurs ervaren deze training als een heel mooie verdieping en aanvulling op hun gewone zwangerschapsmassage.

Toelatingseisen

Deze cursus is bedoeld voor masseurs met minimaal een jaar werkervaring.

Praktische informatie

Docent: Tirza Bottema
Data: 16; 17 & 23 november 2022
Lestijden: 10.30-17.00 uur
Lokatie: Thai Dee, Schafterdijk 11, Borkel en Schaft
Vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding nodig
Zelfstudie: n.v.t.
Niveau: MBO
Kosten: € 375,- 

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Reader met alle onderdelen van de massage