Alleen in jezelf kun je de beste zijn

jezelf blijven

Jezelf blijven

Jezelf blijven omdat je alleen in jezelf de beste kunt zijn. Ook wel omschreven als “no one is you and that is your power”. Een mooie uitspraak die je, als je deze woorden echt tot je laat komen, ontzettend veel vertrouwen en kracht geeft. Om jezelf te durven zijn, te durven gaan voor jouw dromen, jouw passie. En, wat ook bij het opstarten van je massagepraktijk belangrijk is, in jezelf onderscheid je je van anderen. Je krijgt daardoor de mensen die bij jou passen.
Ben je iemand met veel humor, zet deze in om mensen op hun gemak te stellen, hun hart te openen voor zichzelf en jou. en. Ben je juist heel rustig, dan ligt daar veel kracht om andere mensen ook tot rust te brengen. Wil je graag veel mensen om je heen, zorg dat je gaat samenwerken met anderen. 
 
In de eerste jaar reader van de opleiding heb ik een gelijksoortige uitspraak staan: “alleen in jezelf kun je de beste zijn”. Om de studenten bewust te maken dat ze geen kopie van mij hoeven te worden, maar hun eigen unieke, persoonlijke kwaliteiten kunnen toevoegen. Juist dat maakt dat er een mooie, krachtige, bijzondere massage ontstaat. Omdat deze dan van binnenuit gegeven wordt. Heel eigen is. Met de bagage aan kennis, vaardigheden en kunde die ze binnen de opleiding hebben geleerd.
 
Het mooie is, dat daardoor iedere student een eigen reis maakt. Of, zoals een derde jaar student zo mooi verwoorde in het boekje dat hun groep als bedankje hadden gegeven:
 
“Mijn tijd bij Thai Dee is voor mij veel meer geweest dan een opleiding. Het was een mooie lange reis met een fijne groep geweldige vrienden en zoals bij elke mooie reis, kwam ik uiteindelijk steeds dichter bij mezelf”
 
Dus een gedegen opleiding is belangrijk, maar blijf daarbij jezelf, want daar ligt jou unieke kracht!

Sawadee Kha,

Tirza Bottema – founder Thai Dee

 

Meer blogs lezen van Thai Dee? Klik dan op Thai Dee massage blog.