Over Thai Dee

Massage opleiding Thai Dee

Massage opleiding Thai Dee is de Nederlandse bron van de Thaise Yogamassage en hier in 1994 geïntroduceerd door grondlegger Tirza Bottema. Tijdens een reis door Thailand maakte zij begin jaren ’90 kennis met Thaise massage. Ze was direct helemaal onder de indruk van de kracht, schoonheid en heilzame werking van deze massagevorm. Voor haar is Thaise yogamassage naast een behandelvorm die je helpt soepel en vitaal te blijven, een ingang om beter in contact te komen met je eigen lichaam en van daaruit met jezelf, anderen en het leven.

Holistische benadering

Tirza merkte dat door een holistische Oost-West benadering de kracht en toepasbaarheid van de Thaise massage optimaal tot zijn recht komt. Van daaruit ontwikkelde ze een unieke Thaise massage opleiding waarbij zowel aandacht is voor Oosterse als Westerse kennis over ons lichaam, gezondheid en ziekte. Massage opleiding Thai Dee was geboren.

Door deze unieke Oost-West benadering ontstaat er een brede kijk op en multidisciplinaire toepasbaarheid van de Thaise massage. Precieze afstemming ontstaat door de integratie van dat wat je voelt met kennis en inzicht over het lichaam op zowel energetisch als anatomisch niveau. Thai Dee slaat hierbij een brug tussen Oost en West. Brengt kennis van beide werelden samen en streeft ernaar kennis en kunde van beiden te combineren tot een integreerbaar geheel. Traditionele Thaise geneeswijzen worden gekoppeld aan moderne Westerse medische kennis, inzichten en onderzoekmethodes. In 10 jaar tijd ontwikkelde massage opleiding Thai Dee zich mede hierdoor tot de driejarige door zorgverzekeraars en op Hbo-niveau erkende opleiding tot Thaise massagetherapeut.

Docenten Thai Dee

Daarnaast kwam Tirza in contact met andere zeer bevlogen Thaise massage docenten en therapeuten. Met ieder hun eigen kracht en specialisatie. Ze besloot tot samenwerking om de kwaliteit van de opleiding nog meer te vergroten. En studenten te helpen vanuit meerdere perspectieven kennis en ervaring met Thaise massage op te doen. Dit voorkomt tunnelvisie en vergroot het inzicht en aanbod.

Nog steeds gaat Tirza regelmatig naar Thailand om zich verder te verdiepen in de Thaise massage en om up-to-date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Waar nodig, past ze het programma aan deze nieuwste ontwikkelingen en inzichten aan.

Visie massage opleiding Thai Dee

Volgens de visie van Thai Dee is iedereen een, maar tegelijkertijd ook uniek. Iedere persoon, en ieder moment, vraagt om afstemming. Dat maakt iedere behandeling tot een ontdekkingstocht. Een reis door het lichaam die je samen maakt en waarbij je beiden vanuit afstemming in het moment voelt wat er speelt en nodig is.

Volgens de visie van Thai Dee vormen daarbij vier pijlers het fundament:
1. Metta
2. Mindfulness
3. Afstemming
4. Een Oost-West benadering

Deze vier pijlers vormen dan ook de basis van waaruit de opleiding is opgebouwd.

Metta
Metta betekent “Loving Kindness”. Masseren vanuit je hart, met liefdevolle aandacht. Er mag zijn wat er is.

Mindfulness
Mindfulness is aanwezigheid bij dat wat er is, Bewust-Zijn. Dit geeft zuiver voelen en helder weten. Versterkt je tastzin en buikgevoel, je intuitie.

Afstemming
Masseer je met Metta en Mindfulness, “met hart en buik”, dan voel je waar het lichaam vraagt om aandacht. Wat gezien wil worden. Welke aanraking nodig is.

Leren afstemmen vraagt veel training in de praktijk. Daardoor wordt je tastzin ontwikkeld, bouw je de ervaring op om je massage op verschillende personen en klachten af te kunnen stemmen en train je je intuïtie. We gaan voor kwaliteit. En dat betekent naar onze visie dat oefenen in de praktijk heel belangrijk is. Daarom duurt de opleiding tot preventief masseur 1, en de opleiding tot Thaise massagetherapeut 3 jaar. En krijg je naast  de lessen veel praktijkopdrachten voor thuis.

Leer-werkmodel massage opleiding Thai Dee

Deze vierdimensionale benadering is de kracht van Thai Dee massagetherapeuten. Je beschikt over uitgebreide kennis en ervaring om mensen vanuit verschillende invalshoeken te behandelen. Met Metta als basis. We hebben hiervoor binnen onze opleiding een uniek leer-werkmodel ontwikkeld. Vanuit liefdevolle aanwezigheid en mededogen verbinding maken, betrokken zijn, veel persoonlijke aandacht en samen doen staan hierbij centraal. In dit ontwikkel- en leermodel wordt het leren zoveel mogelijk direct gekoppeld aan de praktijk. Deze ervarings- en probleemgerichte benadering is onderwijskundig en wetenschappelijk bewezen. En je hebt hiermee alles in huis om je behandeling helemaal af te stemmen op de behoeften van je cliënt. Maatwerk dus!

Thai Dee – wat letterlijk ‘goeds uit Thailand’ betekent – staat voor kwaliteit, persoonlijke aandacht en therapeutisch vakmanschap: een begrip in de Thaise massage.