Massage Opleidingen Thai Dee

Erkende massage opleiding

Zoek je een erkende massage opleiding en wil je met je werk écht iets bij dragen aan de gezondheid en bewustwording van mensen? Vind je yoga en massage heerlijk? Dan zijn de Thaise yogamassage opleidingen bij Thai Dee wellicht iets voor jou. Zowel onze eenjarige Thaise yogamassage opleiding als onze driejarige opleiding tot Thaise massagetherapeut zijn erkend op HBO-niveau. De driejarige ook door zorgverzekeraars.

Thai Dee staat bekend om haar grote kennis op het gebied van de (Therapeutische) Thaise massage. De eeuwenoude kennis en ervaring houden we binnen de opleiding in ere, maar wel met een open blik naar hedendaagse kennis over lichaam, geest, ziekte en gezondheid. Onze opleidingen worden voortdurend geëvalueerd en waar nodig vernieuwd. Wil je je wezenlijk verdiepen in de Thaise massage, dan ben je bij Thai Dee aan het juiste adres. Kies je voor Thai Dee, dan kies je voor  een erkende massage opleiding  die staat voor kwaliteit en diepgang.

Holistische Oost-West benadering

Een holistische Oost-West benadering staat binnen onze opleiding centraal. De integratie van Oosterse eeuwenoude met Westerse hedendaagse kennis en inzichten vormen de basis van waaruit de opleiding is opgebouwd. Hierdoor leer je echt afstemmen op de individuele behoeften, klachten en mogelijkheden van de ontvanger. Vanuit een holistische basis. Vanwege deze brede en diepgaande benadering zijn wij de enige op Hbo-niveau erkende massage opleiding tot Thaise massagetherapeut in Nederland.

Oefening baart kunst

Oefening baart kunst. Je kunt nog zo muzikaal zijn, zonder jarenlang oefenen laat een instrument niet alle klanken horen die het in zich heeft. Dit geldt ook voor de Thaise massage. Daarom zijn onze opleidingen zo opgebouwd dat je voldoende tijd hebt om zowel binnen als buiten de opleiding te oefenen. Hierdoor krijg je de Thaise massage echt in de vingers. Je overstijgt de techniek en leert echt voelen en afstemmen. Thaise massage wordt een kunst in plaats van een routine. En dan komen de diep ontspannende en therapeutische kwaliteiten van deze unieke, veelzijdige massagevorm optimaal tot hun recht.

Veel persoonlijke aandacht

Vanaf het begin hebben we bewust gekozen voor een kleinschalig opleidingsinstituut. Hierdoor krijgt iedere student veel aandacht en persoonlijke begeleiding. Tevens bieden we de mogelijkheid tot extra individuele begeleiding en gefaseerde deelname. Dit geeft studenten de mogelijkheid om het studieprogramma aan te passen aan de eigen persoonlijke situatie. Voor ons is aandacht voor de client een belangrijke kernwaarde en dat zie je ook terug in onze keuze tot kleinschaligheid.

Voor aanvang

We adviseren je om, voordat je je aanmeldt voor onze Thaise massageopleiding, een introductiecursus te volgen. Zo kun je eerst nader kennis maken met de Thaise yogamassage en Thai Dee. Besluit je na het volgen van de introductiecursus dat je onze Thaise massageopleiding gaat volgen, dan krijg je de kosten van 1 introductiecursus direct na aanvang van de opleiding terug. Zo bieden we je de mogelijkheid om te ervaren of onze massage opleiding past bij je wensen en mogelijkheden. Volg je geen introductiecursus, dan is er een intakegesprek. Neem dan contact op via het contactformulier om een afspraak te maken.

 

Testimonial van Noam Tyroler over massage opleiding Thai Dee:

“In my travels and teaching Thai Acupressure at Thai Massage Schools in different countries in Europe, the USA, in Israel and in Thailand, I can say that the Thai Dee School of Thai Yoga Massage stands out as the one School that holds the longest and deepest program of training for Thai massage Practitioners that I have met. It’s a great pleasure to meet Thai Dee students and witness their high standard of practice. Thai Massage programs are usually to short to supply their graduates with enough knowledge, practice and confidence to be able to begin a high standard massage practice and in this respect the Thai Dee School is doing an important service to setting higher standards to the teaching of Thai Massage.”

maandag 15 januari
masseur Thaise massage

Masseur Thaise massage eerste jaar

Opleiding masseur Thaise massage Zoek je een erkende opleiding tot masseur Thaise massage? Dan ben je bij Thai Dee op het juiste adres. Wij leren je […]
dinsdag 16 januari

Thaise massagetherapeut tweede jaar

Jaar twee van de opleiding tot Thaise massagetherapeut leer je de basis van de Thaise massagetherapie. Jaar twee ligt de nadruk op Oosterse gezondheidsleer en de […]
woensdag 17 januari
massagetherapeut

Thaise massagetherapeut derde jaar

Jaar drie geeft je de extra kennis, vaardigheden en ervaring die je maken tot een gedegen Thaise massagetherapeut. Dit jaar ligt de nadruk op rug-, heup-, knie- […]
 • Dennis Ketel
  Als je wilt masseren en geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam, geest en ontspanning, dan is deze opleiding heel compleet, leerzaam en fijn. Tirza creëert een heel fijne, ontspannen sfeer en deelt met passie haar kennis en ervaring.Zeker doen als je nog twijfelt!    
  Dennis Ketel
  It-specialist
 • Shahiera Sharif
  Vind de opleiding zeer goed. Veel deskundigheid van de docent, veel kunnen leren. Zeer prettige sfeer waar je je heel snel thuis voelt. Qua kennis en sfeer zit je in erg goede en vertrouwde handen.Mocht je erover denken om de opleiding te volgen, zeker doen!    
  Shahiera Sharif
  Yoga docent
 • Hilde Reijks
  Ik heb heel erg genoten van de rust in de lessen, de vertrouwde sfeer, de veiligheid om te oefenen, de deskundigheid en professionaliteit. Daarnaast is het wonderlijk hoeveel je in 1 jaar kunt leren.Een aanrader!    
  Hilde Reijks
  Yoga docent
 • Paco Leijdsman
  Vond het eerste jaar heel fijn. De lessen, de massagevorm, de manier waarop je deze massagevorm aan ons geleerd hebt. Daarnaast leer je veel over het functioneren van het menselijk lichaam en is er veel aandacht voor het waarnemen en voelen.Dank je voor de fijne lessen!    
  Paco Leijdsman
  Fysiotherapeut
 • Astrid van der Does
  Ik heb de hele opleiding gevolgd en kan in één woord zeggen: TOP! Goede verdeling van theorie en praktijk, fijne manier van lesgeven en een zeer waardevolle en warme wijze waarop een zeer diepgaande massage gegeven kan worden. De feedback die ik van mijn cliënten op deze massage krijg is dat zij het verbazend mild maar toch stevig vinden met een lang en vooral intens diep doorwerkend effect. Verrassend vind men na afloop het gevoel te hebben meer ruimte in lichaam en geest te ervaren.
  Astrid van der Does
  It specialist - Thaise massagetherapeut
 • Josine Rozenberg
  Ik wilde nog even zeggen dat ik het eerste jaar van de opleiding zo ontzettend geweldig heb ervaren. De massage heeft op meerdere manieren mijn leven beïnvloed en me veel dichter bij mezelf gebracht. Soms niet altijd even gemakkelijk, maar daardoor des te meer de moeite waard! Daarbij geef je op zo’n natuurlijke, ongedwongen, maar toch serieuze manier les wat echt heel prettig voelt. Ik kijk enorm uit naar het tweede jaar!
  Josine Rozenberg
  Sociaal werker - masseur
 • Antoinette Janssen
  Tirza heeft een bijzonder intelligente en tegelijk zachte benadering van leerlingen, leidt, begeleidt, geeft zelfvertrouwen, is aanwezig zonder de groeiruimte van de leerling(en) in de weg te staan. Ze stimuleert, geeft opbouwende kritiek en de lesopbouw is grandioos. Ze spreekt veel met haar ogen, kijkt, observeert, overziet, en heeft zelfs tijd voor een persoonlijk, zeer treffend afscheidswoord na afloop van de lessen-serie.
  Wil je de Thaise massage leren, dan ben je bij Tirza in erg goede handen!
  Antoinette Janssen
  Docent Mutherland college - Natuurgeneeskundig therapeut
 • Thea Swinkels
  Thai Dee was een keerpunt in mijn leven. De passie die Tirza zelf heeft voor de yogamassage weet ze uitstekend over te dragen. Ze is ontzettend bekwaam om je de massage technieken en de theorie te leren. Toch is dit in ons vakgebied eigenlijk maar de basis.Wat Tirza haar kracht is, is dat ze (door middel van haar persoonlijke karakter en opbouw in de lessen met gastdocenten) je jouw persoonlijke krachten 'als therapeut' laat ontdekken en ontwikkelen.Zo komt niemand hetzelfde uit de opleiding maar is iedereen wel even bekwaam binnen dit vakgebied. Volgens mijn mening ben je dan een uitstekende opleiding en in mijn geval was dat zeker zo.Ik ben Tirza er zeer dankbaar voor dat ze is wie ze is en dat ze daar krachtig in is. Waardoor ik geïnspireerd ben geraakt. Wat mij als deskundige maar vooral als mens heeft doen groeien. Wil je ook je beroep maken van de Thaise massage, dan denk ik dat er geen opleiding is waar je zoveel persoonlijke aandacht en diepgang krijgt als bij Thai Dee. Dank je wel en een dikke knuffel!
  Thea Swinkels
  Psycholoog - Thaise massagetherapeut
 • Elly Wijnen
  Hoe massage de klachten van een persoon kan verlichten of zelfs verdrijven heeft mij altijd al gefascineerd. Daarom ben ik in 2006 gestart met het volgen van verschillende massage cursussen en opleidingen.Een jaar na het starten van mijn eigen praktijk besloot ik om de opleiding 'Natuurgeneeskundig Therapeut in de Thaise Yoga massage' te gaan volgen vanuit mijn wens om naast de wetenschappelijke Westerse technieken tevens Oosterse technieken toe te kunnen passen. De opleiding heeft volledig aan mijn wens voldaan. De combinatie van Westerse en Oosterse technieken brengt de hele mens in beeld. Hierdoor heb ik geleerd om verder te kijken dan alleen de klacht en een efficiënte behandeling op maat samen te stellen.Naast de geleerde technieken heeft de opleiding mij een boost gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Tirza Bottema brengt haar kwaliteit en expertise met grote passie over op haar studenten. Tevens staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel waardoor de individuele kwaliteiten van studenten uitgediept worden.
  Elly Wijnen
  Grafisch vormgever - Thaise massagetherapeut
 • Carla Wijnen
  Wat was het een mooi jaar bij Thai Dee! Wat een geweldige mensen heb ik ontmoet en wat een mooie lessen heb ik gevolgd. Het was ZO de moeite waard!Het was een jaar waarin ik meer massage kennis heb opgedaan, meer metta naar mensen toe heb leren beleven, maar ook metta voor mezelf blijkbaar ben gaan toepassen. Ik ben weer een stukje dichter bij mezelf gekomen en heb meer duidelijkheid gekregen waar ik in mijn leven zoal tegen aan loop . En dan ook vooral waarom! Voor mezelf heel fijn om daar meer duidelijkheid in gekregen te hebben. Dat heb ik aan deze opleiding te danken. Dat is blijkbaar wat ik mocht en misschien wel moest leren dit jaar. Dank je wel daarvoor!
  Carla Wijnen
  Masseur
 • Sandra Zappeij
  En hier zomaar een klein stukje feedback voor Tirza: Ik geniet ontzettend van je lessen. Ze komen heel gebalanceerd op me over, niet te snel, niet te langzaam en telkens zet je een ontspannen sfeer neer waarin wij aan de slag mogen. De oefeningen die je met ons doet naast de massage-houdingen maken het voor mij echt een mooie complete ervaring. Heel fijn. Dank je wel voor deze mooie opleiding. Deze heeft me zowel in mijn persoonlijke ontwikkeling als als masseur veel gebracht!
  Sandra Zappeij
  IT specialist - Thaise massagetherapeut
 • Jacqueline de Haas
  Thai Dee is een opleiding die je als mens, masseur en in mijn geval ook als yoga docent naar een hoger niveau tilt. Tirza deelt doorleefde kennis en de leraren die de opleiding heeft zijn expert op hun gebied, niet alleen in Nederland. Het is tegelijkertijd ook een opleiding waar je je thuis en veilig voelt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het jammer vind dat ik mijn diploma al heb :). Zou het zo weer doen. Tirza, bedankt voor alle leerzame en fijne lessen!
  Jacqueline de Haas
  Yogadocent - Thaise massagetherapeut
 • Paul Keizer
  I know Tirza for years already. I had the great pleasure to enjoy many massages given by Tirza. It was each time great to experience both her high professional expertice and her endless love. I absolutely can recommand working with Tirza!
  Paul Keizer
  Manager High Tech campus Philips
 • Noam Tyroler
  In my travels and teaching at Thai Massage Schools in different countries in Europe, the USA, in Israel and in Thailand, I can say that the Thai Dee School of Thai Yoga Massage stands out as the one School that holds the longest and probably deepest program of training for Thai massage Practitioners that I have met. It's a great pleasure to meet Thai Dee students and witness their high standard of practice. Thai Massage programs are usually to short to supply their graduates with enough knowledge, practice and confidence to be able to begin a high standard massage practice and in this respect the Thai Dee School is doing an important service to setting higher standards to the teaching Thai Massage.
  Noam Tyroler
  Director Thai massage department Reidman institute Israel - Docent Thaise acupressuur & Thaise massage
 • Jurri Van Elsacker
  Lieve Tirza, de reis door de wereld van de Thaise massage met jou als gids, is een verreiking aan mijn leven. Jouw duidelijke keuze voor kwaliteit en het steeds in beweging laten zijn van de opleiding. Jouw verwondering en bewondering voor de kunst van deze massage, de mensen en het land en het menselijke lichaam, geest en zijn. Jouw toewijding, menselijkheid en kennis, jouw liefdevolle ondersteuning. De rituelen aan het begin en einde van het jaar, het samen eten, het leren voelen en vertrouwen op je handen, de vele hoeken en kanten van waaruit je ons helpt kijken, de meditaties, de mantra, het betrekken van andere docenten, al het leerzame huiswerk, het aanmoedigen om een eigen weg te vinden.Dank je wel voor jouw vertrouwen en stralende aanwezigheid.
  Jurri Van Elsacker
  Piloot - Thaise massagetherapeut
 • Debbie Schoenmakers
  Al meer dan 3 jaar geleden is het weer, dat ik mijn eerste dagje Thaise yogamassage had in rugligging. Naast Barbara zat ik toen een half uur pijn te lijden tijdens mijn allereerste meditatie ooit. Hoe kan iemand zo lang stil blijven zitten en zich op zijn ademhaling concentreren??! Ik zit niet lekker....ik zit helemaal niet lekker!! Pfff er komt geen einde aaaaann!! Ok, is deze opleiding wel iets voor mij?Nu meer dan 3 jaar later zit ik braaf tijdens de les en thuis een half uur met mijn ogen gesloten. Soms denkend aan helemaal niets of juist aan van alles, maar in ieder geval met veel aandacht.Dank je wel Tirza voor alle verdieping die je mij hebt gegeven in het geven van massages maar ook een stukje rust voor mijzelf. Het was top!
  Debbie Schoenmakers
  Yogadocent - massagetherapeut
 • Marije van Werkhoven
  Een ontzettend inspirerende en kwalitatief goede opleiding waarbij er aandacht is voor je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling als masseur. De combinatie van oosters en westers, theorie en praktijk maakt dat je een masseur kunt worden van topniveau☺. Een aanrader als je masseur of Thaise massagetherapeut wilt worden!
  Marije van Werkhoven
  Verpleegkundig specialist - Yogadocent - Thaise massagetherapeut
 • Paul Vrenken
  Via Tirza ben ik in 1997 in aanraking gekomen met masseren. Al die tijd hebben we contact gehouden en we wisselen nog steeds regelmatig massages en massage ervaring uit. Echt, puur, goed masseren is een levensstijl en een roeping en die leeft Tirza. Dat draagt ze uit in haar leven. Ze is een inspirerend voorbeeld voor mij!
  Paul Vrenken
  Massagetherapeut - Empowered Football trainingen - Ontwikkelaar van het Kinderyogaspel
 • Ellis franssen
  Ik heb de eenjarige opleiding tot preventief masseur Thaise yogamassage ervaren als een gedegen opleiding, waarin je naast het aanleren van massagetechnieken ook tot jezelf komt en ontdekt waar jouw kracht als masseur zit. Mooie combi van Oosterse en Westerse kennis van het lichaam, waarbij het Oosterse meer nadruk legt op intuitie en voelen en het Westerse meer kennis van spieren en hun aanhechtingspunten. Het samen groeien als groep met respectvolle en zeer deskundige begeleiding heb ik ook als heel mooi en waardevol ervaren.
  Ellis franssen
  Trainer GGD - masseur
 • Anissa Brinkley
  Dear Tirza, I have so much gratitude from this last three years. If Thai Dee had not come to my path I cannot imagine how my live would be. I am so grateful for the great people I have worked with and who have become my friends and inspiration. Tirza thank you so much for your "heilig geloof" because you created this space where I have learned and loved hard and deep on so many levels. You walk in beauty and you helped me feel and see I can too. Thank you!
  Anissa Brinkley
  Slaapzorg professional bij MCH - Thaise massagetherapeut
 • Caroline Vermeulen
  Thai Dee is een mooie opleiding met veel diepgang. De docent Tirza is echt top. Zij houdt van de Thaise massage, ik ken geen een opleiding waar je zo veel persoonlijke aandacht krijgt.
  Caroline Vermeulen
  Docent Hbo-Biologie - yogadocent - Mindfullnes docent - Thaise massagetherapeut
 • Laura Verhaegen
  Vind het een goede, degelijke en complete opleiding, met compassie gegeven, een goede sfeer en daarnaast ook oog voor de persoonlijke ontwikkeling van “leerling”!
  Laura Verhaegen
  Masseur
 • Astrid Verschuren
  Ik wil nog even zeggen dat ik aan de stoelmassage cursus een hele leerzame dag heb gehad. Ik vond de nieuwe grepen die ik geleerd heb helemaal top, leuk om in te zetten in mijn massages en heel belangrijk voor mijzelf. Ik heb een stukje rust gevonden in mijn “gewone” massages als sportmasseur, dus daarvoor dank!!
  Astrid Verschuren
  Masseur
 • Piyoros Sinitpisut
  Ik ben geboren en getogen in Thailand. Thais massage was voor mij vanzelfsprekend. Masseuse was nooit mijn droomberoep geweest. Ik heb bijna 10 jaar in een hotel gewerkt. In het begint was erg spannend. Want ik woonde pas in Nederland en had vooral contact met al de gasten. Op een gegevens moment was mijn passie op. En toen kwam ik Thai Dee tegen. Eerste ontmoeting met Tirza zei ik nog tegen haar dat ik me schaamte dat ik Thais massage bij een Nederlandse moest gaan leren. Maar na mijn eerste les wist ik, dit gaat mijn leven veranderen. En dat gebeurde ook. Tirza begint haar les altijd met meditatie. En dat was de eerste keer in mijn leven dat ik mijn innerlijke stilte had ontdekt. Toen wist ik dat dit mijn pad is. Dank je wel Tirza! Zonder jou zal ik dit pad nooit kunnen vinden. Ik hoop dat je dit pad aan vele anderen kunnen wijzen en inspireren.Khob khun kha, Piyoros Sinitpisut
  Piyoros Sinitpisut
  Eigenaar Thaise massagepraktijk Hands of life - Thaise massagetherapeut
 • Karin van Lokven
  Voor mij betekent Thaise Yogamassage, die ik van Tirza heb mogen leren, een super mooie ervaring, innerlijke rust, leren voelen, leren wat de emotie en de ratio met je doet, leren luisteren naar een ander en niet te vergeten naar je lichaam.En dan voor mij niet te vergeten de mooie ervaring in Thailand tijdens de studiereis die Tirza had georganiseerd. Een echte aanrader.
  Karin van Lokven
  Thaise massagetherapeut
 • Margareth Thomas
  Thai Dee is meer dan een fijn en professioneel opleidingsinstituut. Nu ik mijn eerste jaar heb afgerond, merk ik dat het me veel meer heeft gebracht naast theoretische en praktische kennis van preventief masseur: een andere kijk op dingen van het leven, lichter en meer voor mezelf opkomen. Fijn!! Dank je lieve Tirza voor dit extra cadeautje!
  Margareth Thomas
  Masseur
 • Marco Timmers
  Ik realiseer me, nu ik een paar jaar ben afgestudeerd en ook elders les volg, steeds meer wat voor een mooie en unieke basis we bij jou gehad en gelegd hebben. Een hele mooie basis om op verder te bouwen. En dat heeft te maken met hoe je op de opleiding hebt opgebouwd. Andere opleidingen werken meer met losse modules. Die modules zijn prima als je een goede en mooie basis hebt en die wordt op een hele mooie manier door jouw opleiding gelegd. Onder andere door de compleetheid en integratie van alle vakken, maar ook door de commitment die je eraan moet geven middels de vele oefeningen en opdrachten voor thuis. Hierdoor ontwikkel je je als persoon en beschik je over de basis die nodig is om een goede therapeut te worden. De basis om echt meesterschap te kunnen ontwikkelen. Bedankt daarvoor!
  Marco Timmers
  Thaise massagetherapeut
 • Ilse van Lieshout
  De opleiding bij Thai Dee is top! Er is een goede balans tussen theorie en praktijk. Er wordt met name veel aandacht geschonken aan het voelen en eigen maken van diverse massagetechnieken, waardoor je als therapeut een mooie groei door kan maken. Docente Tirza brengt haar enthousiasme zeker over op anderen. Onze groep is o.a. daardoor ook heel leergierig en gemotiveerd! De opleiding voelt niet belastend maar echt als een hobby!
  Ilse van Lieshout
  Fysiotherapeut - masseur
 • Ingrid Luneberg
  Steeds weer krijg ik bevestigd dat ik de thai yoga massage prachtig vind om te leren. Ik leer ook veel over mezelf. Onbewust en bewust de juiste stap genomen naar Thai Dee te komen. Alles samen helpt 't me over onzekerheden heen te komen, en ik word er heel blij van contact te maken,hebben. Contact maken met andere mensen op een heel eerlijke en zuivere manier (los van geconditioneerde patronen waar ik in gesprekken nog wel eens over struikel) en dan ook nog in zo´n warme omgeving. Kortom feest.Wil je laten weten dat ik bijzonder blij ben dat ik in aanraking ben gekomen met jou, de opleiding, al wat is en wat nog gaat komen. Voelt heel goed.
  Ingrid Luneberg
  Masseur
 • Laura Ramakers
  Bedankt Tirza, voor de afgelopen 3 jaar. Het was fantastisch. Deze opleiding heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Iemand met een doel, iemand die drempels overwonnen heeft en die heel gelukkig is.
  Laura Ramakers
  Yogadocent - Thaise massagetherapeut
 • Marianne Douma
  Je werkwijze is m.i. een hele mooie uitnodigende manier om grenzen te verkennen en te verleggen waar mogelijk. Je bereidheid om zo te werk te gaan en om die aansluiting te maken op de menselijke maat, beschouw ik als een juweeltje.
  Marianne Douma
  Lid raad van bestuur Oxfam Novib
 • Theo Arp
  Alle drie de cursussen gevolgd bij Tirza! Ze waren meer dan OK! Goed verhaal, goeie structuur en vooral fantastische massagevorm waar ze Oost en West in elkaar vlecht.
  Theo Arp
  Masseur
 • Rene van Niedek
  Mijn tijd bij Thai Dee is voor mij veel meer geweest dan een opleiding. Het was een mooie, lange reis met een fijne groep geweldige vrienden en zoals bij elke mooie reis, kwam ik uiteindelijk steeds dichter bij mijzelf. Mijn leven ziet er totaal anders uit nu, veel is nog onzeker maar ik heb ontzettend veel zin om heel veel mensen te gaan masseren.Dankzij jouw fijne lessen en die van Jaana, Noam, Ralf en anderen kan ik dat met veel plezier en vertrouwen gaan doen. Daar ben ik jou heel dankbaar voor.
  Rene van Niedek
  Docent Engels - Thaise massagetherapeut