Thai Dee docententeam

Docenten Thaise massage opleiding Thai Dee

We zijn trots op ons bijzondere docententeam. Een inspirerend team van mensen met een schat aan kennis en ervaring en een grote passie voor hun vak.

Daarnaast hebben ze vrijwel allemaal ervaring met meditatie en mindfulness. En dat merk je. Ze weten een ontspannen, veilige sfeer te creëren vanuit afstemming en aanwezigheid in het moment. Hierdoor ontstaat een ideale omgeving om samen de diepte en verbinding in te gaan. Zowel met jezelf, elkaar als met de traditionele Thaise massage.

Hieronder vind je een overzicht van ons docententeam.

Wil je meer weten over de missie en visie van waaruit we werken, kijk dan op “Over Massage Opleiding Thai Dee”.

Tirza Bottema


 • Grondlegger Thai Dee
 • Docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie
 • Fysiotherapeut
 • Cultureel Antropoloog

In 1991 kwam ik als backpacker in Thailand voor het eerst in aanraking met Thaise yogamassage. Mama Nit was mijn eerste docent. Zij had de Thaise massage als kind van haar vader geleerd en was bij de Thai in Chiang Mai alom bekend vanwege haar goede therapeutische massages. Na haar volgde vele andere Thaise docenten, maar wijlen mama Nit blijft mijn Thaise massage mama.

De Thaise massage raakte me direct. Het diepgaande effect, de schoonheid van de tai chi achtige bewegingen waarin je de ander masseert en strekt, maar ook het samenspel tussen gever en ontvanger. Deze massage omvat voor mij alles: stilte & beweging; kracht & zachtheid; Yin & Yang. En je behandelt zowel lichaam als geest.

Al doende merkte ik dat door een holistische Oost-West benadering de kracht en toepasbaarheid van Thaise massage optimaal tot zijn recht komt. En dat was wat ik wilde: de Thaise yogamassage op een zo hoog mogelijk niveau in Nederland beschikbaar en toegankelijk maken. Van daaruit ging ik me steeds meer verdiepen in zowel Westerse als Oosterse lichaams- en gezondheidsleer. Studeerde o.a. fysiotherapie en volgde meerdere jaren privéles bij Naphat Paesuwan, voormalig hoofddocent van de natuurgeneeskkundige faculteit in Bangkok . Van daaruit ontwikkelde zich een unieke, door zorgverzekeraars erkende opleiding waarbij zowel aandacht is voor Oosterse als Westerse kennis. Mijn droom om Thaise massage op een hoog niveau voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken was daarmee uitgekomen! .

Noam Tyroler


 • Internationaal docent Thaise acupressuur
 • Directeur Thai massage department Reidman International College, Israel
 • Auteur van het ook door Wat Pho gebruikte boek Thai Acupressure with Orthopedic Disorders
 • Auteur van het boek Thai pregnancy & postpartum massage

Noam Tyroler (thaiacu.com) volgde in 1989 zijn eerste trainingen in Thailand en verdiept zich sinds 1991 in de Thaise acupressuur. Hij is tevens auteur van het boek Thai Acupressure. Dit boek wordt o.a. door Wat Pho, een van de bekendste massagescholen in Thailand, gebruikt.

Noam verzorgt over de hele wereld trainingen en is in het Westen De expert op het gebied van de Thaise acupressuur. Hij heeft zich de laatste jaren ook verdiept in de Thaise zwangerschapsmassage en geeft ook daar trainingen in. Daarnaast beoefent Noam al jaren meditatie en dat merk je. Afstemming, aanwezigheid in het moment en rust zijn naast zijn grote expertise en doorleefde kennis kenmerkend voor zijn lessen.

Noam komt eenmaal per jaar naar Nederland om bij Thai Dee de specialisatie Thaise acupressuur te geven.

Film of Noam teaching Thai acupressure frozen shoulder

Jaana Siltasalmi


 • Directeur Shiatsu opleiding Hands on Tao
 • Docent shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze
 • Jaana Siltasalmi (handsontao.nl) is van oorsprong een Finse. Jaana's lessen zijn altijd verrassend en vernieuwend, vol humor en nieuwe inzichten.

  Door haar unieke, praktijkgerichte benadering en de uitnodiging om dingen van binnenuit te ervaren blijft kennis bijna als vanzelf hangen. Deze manier van lesgeven maakt dat je na een dag met ontspannen genieten en aan jezelf werken merkt dat je heel veel geleerd hebt. Ze heeft echt doorleefde kennis, en dat merk je.

  Jaana geeft binnen Thai Dee les in de Oosterse 5 elementenleer.

Joost van Iersel


 • Docent Ethiek Thai Dee
 • Senior docent Avans hogeschool Breda
 • Cultureel antropoloog
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Coach
Joost van Iersel geeft binnen Thai Dee de les ethiek. Hij heeft een eigen coachingspraktijk en is als senior docent verbonden aan de Hogeschool Breda. Daar draagt hij binnen de opleiding Fysiotherapie en de Academie voor Sociale Studies zorg voor de lessen ethiek, supervisie en intervisie.

Joost passie ligt in het begeleiden en coachen van mensen. Mensen helpen hun blikveld en wereldbeeld verruimen, inzicht in zichzelf en de wereld om hun heen vergroten en daardoor hun bewustZijn en leven optimaliseren vormt zijn kracht.

Ellis Franssen


 • Docent ‘coaching’ bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • (Team)coach en verandermanager bij de GGD West Brabant

  Tijdens een yoga- en wandelvakantie in 2014 maakte ik kennis met de Thaise massage. Een bijzondere ervaring. Strekkingen die ik herkende van de yoga, maar dan uitgevoerd door een masseur. En ik hoefde niets te doen! Na deze massage zaten zowel de masseur als ik diep ontspannen in stilte na te genieten. De gedachte om anderen dit zelfde te laten ervaren liet me niet los. Sinds die tijd is de Thaise massage een onderdeel van mijn leven.

  Zowel in mijn werk als (team)coach en verandermanager bij de GGD West Brabant als in de Thaise massage zet ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Mijn missie is om hoofd en hart met elkaar te verbinden.

  Bij Thai Dee verzorg ik de les over coaching voor massagetherapeuten in het tweede jaar.

Rungrat wilaiket


 • Docent Thaise oliemassage bij Thai Dee
 • Masseur Thaise yogamassage & Thaise oliemassage

Mijn eerste ervaring met Thaise massage moet geweest zijn toen ik een jaar of 6 was. Mijn opa had last van zijn rug en hij vroeg aan mij om over zijn rug te lopen, omdat hij erge pijn in zijn onderrug had. Waarschijnlijk had hij last van knel zittende zenuwen bij een van zijn rugwervels.Dat wist ik toen natuurlijk niet maar wat ik wel prettig vond was om mijn opa te kunnen helpen.

In 2009 heb ik mijn eerste massage cuscus gevolgd, en ben daarna gaan werken bij Kata Resort en Spa in Phuket waar ik veel heb geleerd. In de loop de jaren ben ik mij verder gaan specialiseren in pijnbestrijding en klachtbehandelingen bij Thai Dee, omdat ik dit toch het mooiste en interessantste vind. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in Nederland te Wageningen.

Meer informatie over mijn werk en mijn opleidingen die ik heb gevolgt kun je op mijn website vinden: (wilaiket-thaimassage.nl).

Ilse van Lieshout


 • Docent Anatomie en Thaise massage bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Thaise zwangerschapsmasseur
 • Fysiotherapeut
 • Voedingsdeskundige
Sinds 2008 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en heb ik zowel ervaring opgedaan in een fysiotherapiepraktijk als in een revalidatiecentrum. Mijn interesse in een holistische benadering blijft maar groeien en ik ben dan ook nog steeds dankbaar dat tijdens acroyoga de Thaise massage op mijn pad is gekomen. Dit voelde zó goed, dat ik direct wist dat ik hiermee verder wilde. In mijn drukke en sportieve leven, bezorgt het geven en ontvangen van Thaise massage mij ontspanning en balans. En daardoor genoeg energie om weer verder te kunnen stuiteren!

Inmiddels werk ik 3 dagen per week in het revalidatiecentrum en 2 dagen als Thaise massagetherapeut in mijn eigen praktijk 'Ilsense'. Terwijl de huidige fysiotherapie steeds meer 'hands-off' is geworden, is mijn visie dat de kracht van een behandeling zit in het combineren van het beste uit Oost en West. Dit sluit haarfijn aan bij de visie van Thai Dee en ik ben dan ook erg enthousiast dat ik als docent mag bijdragen om dit over te brengen!

Danielle Raats


 • Docent aanvullende oefeningen voor thuis bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Yoga docent
 • Personal trainer
Mijn passie voor beweging en gezondheid, is er altijd al geweest. In 1997 ben ik begonnen met het geven van verschillende bewegingsvormen en ben hier nooit meer mee gestopt. Ik ben gestart op balletscholen, later op sportscholen in samenwerking met fysiotherapeuten, en weer later op yogascholen.

In 2001 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, Back in Balans. Een studio voor yoga-, pilateslessen, en later (2008) ook klassieke olie-massage. Toen ik in aanraking kwam met Thaise Yogamassage, besefte ik, dit is de missing link! Thaise yogamassage voegt beweging en massage samen op een manier die zo helend is.

Met het starten van de opleiding bij Tirza, was voor mij meteen al duidelijk, Thai Dee past bij mij! De verbinding van de westerse visie, waar ik al zoveel kennis van had opgedaan, in combinatie met de Oosterse visie, sprak mij heel erg aan.

Inmiddels heb ik bij Tirza de 3-jarige opleiding afgerond en me gespecialiseerd in vrouwen in de overgang. Ik ben super dankbaar dat ik als docent bij Thai Dee mijn passie mag doorgeven.

Richelle van Gerwen


 • Thaise massage docent
 • Massagetherapeut
 • Yogadocent
Toen ik in februari 2014 voor het eerst kennismaakte met de Thaise yogamassage wist ik meteen: 'dit is het!'

Hierin komt alles samen wat voor mij waardevol en belangrijk is; de kunst van het aanraken, de liefdevolle verbinding met de ander, heerlijke strekkingen, de meditatieve flow, energetisch werk, het verstillen maar tegelijkertijd ook de beweging en dynamiek en dat gecombineerd met een mooie balans tussen de Westerse kennis van anatomie en de Oosterse holistische visie.

Sinds die eerste kennismaking heeft de Thaise yogamassage mijn leven in alle opzichten veranderd. Ik werk fulltime als massagetherapeut onder andere in mijn eigen praktijk.

Op mijn mat is iedereen welkom, precies zoals diegene is, met alles wat op dat moment aanwezig is in zijn of haar leven en lichaam. Ik probeer in contact met de ander een veilige ruimte te creeëren waar hele mooie en bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Als docent bij Thai Dee deel ik mijn liefde en passie voor de Thaise yogamassage met cursisten en studenten en daar word ik ontzettend blij van!