Thai Dee docententeam

Docenten Thaise massage opleiding Thai Dee

We zijn trots op ons bijzondere docententeam. Alle docenten delen een grote passie voor hun vak. Daarnaast beschikken ze naast veel kennis ook over jarenlange ervaring in de praktijk. Meerdere docenten zijn expert binnen hun vakgebied.

Wat ons team ook bijzonder maakt is dat alle docenten ervaring hebben met meditatie en mindfulness. En dat merk je. Ze weten een ontspannen, veilige sfeer te creëren vanuit afstemming en aanwezigheid in het moment. Hierdoor ontstaat een ideale omgeving om samen de diepte in te gaan. Zowel met jezelf, elkaar als met de traditionele Thaise massage.

Hieronder vind je een overzicht van ons docententeam.

Wil je meer weten over de missie en visie van waaruit we werken, kijk dan op “Visie Massage Opleiding Thai Dee”.

Tirza Bottema


 • Grondlegger Thai Dee
 • Docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie
 • Fysiotherapeut
 • Cultureel Antropoloog

In 1991 kwam ik als backpacker in Thailand voor het eerst in aanraking met Thaise yogamassage. De Thaise massage raakte me direct. Het diepgaande effect, de schoonheid van de meditatieve, tai chi achtige bewegingen waarin je de ander masseert en strekt, maar ook het samenspel tussen gever en ontvanger. Deze massage omvat voor mij alles: stilte & beweging; kracht & zachtheid; Yin & Yang. En je behandelt zowel lichaam als geest.

Mama Nit was mijn eerste docent. Zij had de Thaise massage als kind van haar vader geleerd en was bij de Thai in Chiang Mai alom bekend vanwege haar goede therapeutische massages. Naast haar grote kennis viel ze op door haar warme persoonlijkheid. Ze was als een mama voor je. Vandaar dat ze van haar studenten de naam Mama Nit kreeg. Zij heeft mijn hart geopend voor de Thaise massage. Na haar volgde nog vele andere Thaise docenten, maar wijlen mama Nit blijft mijn Thaise massage mama. Ze is in 2015 op 83 jarige leeftijd helaas overleden, maar ik zal haar altijd blijven eren. Ik hoop dat ik net als haar het gevoel kan geven van een warm thuis, een plek waar je veilig bent, jezelf mag zijn en van daaruit het vertrouwen mag ontwikkelen om je hart te volgen.

Noam Tyroler


 • Internationaal docent Thaise acupressuur
 • Directeur Thai massage department Reidman International College, Israel
 • Auteur van het ook door Wat Pho gebruikte boek Thai Acupressure with Orthopedic Disorders
 • Auteur van het boek Thai pregnancy & postpartum massage

Noam Tyroler (thaiacu.com) volgde in 1989 zijn eerste trainingen in Thailand en verdiept zich sinds 1991 in de Thaise acupressuur. Hij is tevens auteur van het boek Thai Acupressure. Dit boek wordt o.a. door Wat Pho, een van de bekendste massagescholen in Thailand, gebruikt.

Noam verzorgt over de hele wereld trainingen en is in het Westen De expert op het gebied van de Thaise acupressuur. Hij heeft zich de laatste jaren ook verdiept in de Thaise zwangerschapsmassage en geeft ook daar trainingen in. Daarnaast beoefent Noam al jaren meditatie en dat merk je. Afstemming, aanwezigheid in het moment en rust zijn naast zijn grote expertise en doorleefde kennis kenmerkend voor zijn lessen.

Noam komt eenmaal per jaar naar Nederland om bij Thai Dee de specialisatie Thaise acupressuur te geven.

Film of Noam teaching Thai acupressure frozen shoulder

Jaana Siltasalmi


 • Directeur Shiatsu opleiding Hands on Tao
 • Docent shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze
 • Jaana Siltasalmi (handsontao.nl) is van oorsprong een Finse. Jaana's lessen zijn altijd verrassend en vernieuwend, vol humor en nieuwe inzichten.

  Door haar unieke, praktijkgerichte benadering en de uitnodiging om dingen van binnenuit te ervaren blijft kennis bijna als vanzelf hangen. Deze manier van lesgeven maakt dat je na een dag met ontspannen genieten en aan jezelf werken merkt dat je heel veel geleerd hebt. Ze heeft echt doorleefde kennis, en dat merk je.

  Jaana geeft binnen Thai Dee les in de Oosterse 5 elementenleer.

Laura Ramakers


 • Thaise massage docent
 • Thaise massagetherapeut
 • Yoga docent

  "De liefde voor de Thaise Yogamassage was voor mij liefde op het eerste gezicht. In 2011 kwam ik tijdens een yogaworkshop in aanraking met deze massagevorm. Ik had er nog nooit van gehoord maar was meteen verkocht. Deze massage gaf zo ontzettend veel ontspanning en ruimte in mijn lichaam en tevens in mijn hoofd, daar wilde ik meer van weten. Zodoende ben ik in 2013 bij Thaidee terecht gekomen. Nadat ik in 2016 de opleiding succesvol heb afgerond, ben ik meteen gestart met mijn eigen praktijk voor Thaise massage therapie waar ik klanten met diverse klachten behandel en waar ik Thaise zwangerschapsmassage en privé yogalessen geef. Omdat ik de kracht van aanraking graag overbreng, geef ik tevens massage workshops voor koppels en yoga adjustment workshops voor yoga docenten. Dankbaar dat ik nu ook als docent bij Thaidee andere mensen enthousiast mag maken over de Thaise Yogamassage."

Roni Gilboa


 • Director Yuri Shtern Holistic Care Center for People Dealing with Cancer in Jerusalem
 • Teacher Touch therapie and trauma release at Thai Dee
 • Teacher Thai massage and palliative care at Thai Dee
 • Teacher Oncology massage at Thai Dee
 • Shiatsu and Thai massage therapist
 • Oncology therapist
Roni is a Shiatsu and Thai Massage therapist. Through the years she has incorporated other techniques such as OsteoThai and Fascia work into her toolbox.

Between 2007 and 2016 she was involved with The Yuri Shtern Holistic Care Center for People Dealing with Cancer in Jerusalem, as a therapist and as the managing director of the charity.

During that time she developed the Center's training program for therapists who practice various disciplines and have been teaching Thai Massage and touch therapy techniques for more than eight years.

Roni Gilboa has more than 10 years experience treating thousands of cancer patients at the hospital and at the community clinic. She works with evidence based treatments affiliated with Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York.

Danielle Raats


 • Docent aanvullende oefeningen voor thuis bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Yoga docent
 • Personal trainer
Mijn passie voor beweging en gezondheid, is er altijd al geweest. In 1997 ben ik begonnen met het geven van verschillende bewegingsvormen en ben hier nooit meer mee gestopt. Ik ben gestart op balletscholen, later op sportscholen in samenwerking met fysiotherapeuten, en weer later op yogascholen.

In 2001 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, Back in Balans. Een studio voor yoga-, pilateslessen, en later (2008) ook klassieke olie-massage. Toen ik in aanraking kwam met Thaise Yogamassage, besefte ik, dit is de missing link! Thaise yogamassage voegt beweging en massage samen op een manier die zo helend is.

Met het starten van de opleiding bij Tirza, was voor mij meteen al duidelijk, Thai Dee past bij mij! De verbinding van de westerse visie, waar ik al zoveel kennis van had opgedaan, in combinatie met de Oosterse visie, sprak mij heel erg aan.

Inmiddels heb ik bij Tirza de 3-jarige opleiding afgerond en me gespecialiseerd in vrouwen in de overgang. Ik ben super dankbaar dat ik als docent bij Thai Dee mijn passie mag doorgeven.

Thierry Bienfaisant


 • Teacher Dynamic, Osteo- and Thai massage
 • Massage therapist
 • Craniosacral therapist
Originally from Belgium, Thierry was a member of the belgium national youth team of rock climbing. His passion of the outdoors lead him to his travels, Thailand, then to an immediate loving affair with thai massage.

Osteopath currently finishing the 5th years, certified craniosacral therapist by the Swiss International College of Osteopathy ( SICO ); shiatsu and oriental therapy, sport & remedial massage therapy at the Sydney College of Natural Complementary Medicine; over 20 years of thai massage then osteothai training from the birth of the practice with David Lutt and Arno Lhermitte.

Thierry is a passionate teacher and therapist, has given countless treatments and courses, sharing with with joy and fun study cases, from clinical setting with multidisciplinary healthcare team, to detox program, yoga retreats and privates.

He is founder of Anathai – the Holistic School of Thai Yoga Massage and Osteothai.

He is known for his gentle and healing touch with sensitivity and precision.

Thierry speaks French and English