Thai Dee docententeam

Docenten Thaise massage opleiding Thai Dee

Even voorstellen: het docententeam van Thaise massage opleiding Thai Dee.

Het is de missie van Tirza Bottema, oprichter van Thai Dee, om de Thaise massage op een zo hoog mogelijk niveau toegankelijk te maken. Een goed docententeam is daarbij essentieel. Ons team is dan ook met veel zorg samengesteld. De docenten vullen elkaar inhoudelijk heel goed aan. Daarnaast beschikken ze allemaal over jarenlange doorleefde kennis, hebben veel liefde en passie voor hun vak en gaan voor kwaliteit.

Hieronder vind je een overzicht van ons docententeam.

Wil je meer weten over de missie en visie van waaruit we werken, kijk dan op “Over Massage Opleiding Thai Dee”.

Tirza Bottema


 • Grondlegger Thai Dee
 • Docent Thaise yogamassage en Thaise massagetherapie
 • Fysiotherapeut
 • Cultureel Antropoloog

In 1991 kwam ik als backpacker in Thailand voor het eerst in aanraking met Thaise yogamassage. Ik ging in de leer bij Mama Nit. Zij had de Thaise massage als kind van haar vader geleerd en was bij de Thai in Chiang Mai alom bekend vanwege haar goede therapeutische massages. Tijdens mijn verblijf bij haar heb ik dan ook veel mee mogen kijken tijdens haar behandelingen aan lokale bewoners. Na haar volgde vele andere Thaise docenten, maar wijlen mama Nit blijft mijn Thaise massage mama.

De Thaise massage raakte me direct. Het diepgaande effect, de schoonheid van de tai chi achtige bewegingen waarin je de ander masseert en strekt, maar ook het samenspel tussen gever en ontvanger. Deze massage omvat voor mij alles: stilte & beweging; kracht & zachtheid; Yin & Yang. En je behandelt zowel lichaam als geest.

Thaise yogamassage bracht een ommezwaai in mijn leven. Voordat ik in aanraking kwam met Thaise massage wist ik niet goed wat ik wilde. Nu wist ik opeens zo zeker, de Thaise massage moest mee naar Nederland. Deze massage is zo heilzaam, hier hebben ook veel Westerse mensen baat bij. Ik volgde mijn hart. Thaise massage opleiding Thai Dee was geboren. Heb daarin echt mijn roeping gevonden.

Al doende merkte ik dat door een holistische Oost-West benadering de kracht en toepasbaarheid van Thaise massage optimaal tot zijn recht komt. En dat was wat ik wilde: de Thaise yogamassage op een zo hoog mogelijk niveau in Nederland beschikbaar en toegankelijk maken. Thaise massage biedt zoveel, maar zonder voldoende kennis en ervaring mist het een groot deel van zijn kracht. Thaise yogamassage kan bij onvoldoende afstemming en anatomische kennis zelfs averechts werken. Je kunt mensen blesseren als je de massage verkeerd toepast. .

Van daaruit ging ik me steeds meer verdiepen in zowel Westerse als Oosterse lichaams- en gezondheidsleer. Studeerde o.a. fysiotherapie en volgde meerdere jaren privéles bij Naphat Paesuwan, voormalig hoofddocent van de natuurgeneeskkundige faculteit in Bangkok . Van daaruit ontwikkelde ik een door zorgverzekeraars erkende unieke opleiding waarbij zowel aandacht is voor Oosterse als Westerse kennis over ons lichaam, gezondheid en ziekte. Hierdoor is de toepasbaarheid van de Thaise massage enorm gegroeid. Dit is kennis die normaal voor Westerlingen niet toegankelijk is. Mijn droom om Thaise massage op een hoog niveau naar Nederland te brengen is uitgekomen! .

Vrijwel jaarlijks gaat Tirza terug naar Thailand om zich nog meer in de Thaise massage te verdiepen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Noam Tyroler


 • Internationaal docent Thaise acupressuur
 • Directeur Thai massage department Reidman International College, Israel
 • Auteur van het ook door Wat Pho gebruikte boek Thai Acupressure with Orthopedic Disorders
 • Auteur van het boek Thai pregnancy & postpartum massage

Noam Tyroler (thaiacu.com) volgde in 1989 zijn eerste trainingen in Thailand en verdiept zich sinds 1991 in de Thaise acupressuur. Hij is tevens auteur van het boek Thai Acupressure. Dit boek wordt o.a. door Wat Pho, een van de bekendste massagescholen in Thailand, gebruikt.

Noam verzorgt over de hele wereld trainingen en is in het Westen De expert op het gebied van de Thaise acupressuur. Hij heeft zich de laatste jaren ook verdiept in de Thaise zwangerschapsmassage en geeft ook daar trainingen in. Daarnaast beoefent Noam al jaren meditatie en dat merk je. Afstemming, aanwezigheid in het moment en rust zijn naast zijn grote expertise en doorleefde kennis kenmerkend voor zijn lessen.

Noam komt tweemaal per jaar naar Nederland om bij Thai Dee trainingen Thaise acupressuur en Thaise zwangerschapsmassage te geven.

Film of Noam teaching Thai acupressure frozen shoulder

Jaana Siltasalmi


 • Directeur Shiatsu opleiding Hands on Tao
 • Docent shiatsu, stoelmassage en Chinese Geneeswijze Jaana Siltasalmi (handsontao.nl) is van oorsprong een Finse. Jaana's lessen zijn altijd verrassend en vernieuwend, vol humor en nieuwe inzichten.

  Door haar unieke, praktijkgerichte benadering en de uitnodiging om dingen van binnenuit te ervaren blijft kennis bijna als vanzelf hangen. Deze manier van lesgeven maakt dat je na een dag met ontspannen genieten en aan jezelf werken merkt dat je heel veel geleerd hebt. Ze heeft echt doorleefde kennis, en dat merk je.

  Jaana geeft binnen Thai Dee les in de Oosterse 5 elementenleer.

Joost van Iersel


 • Docent Ethiek Thai Dee
 • Senior docent Avans hogeschool Breda
 • Cultureel antropoloog
 • Fysiotherapeut
 • Orthopeed
 • Coach
Joost van Iersel geeft binnen Thai Dee de les ethiek. Hij heeft een eigen coachingspraktijk en is als senior docent verbonden aan de Hogeschool Breda. Daar draagt hij binnen de opleiding Fysiotherapie en de Academie voor Sociale Studies zorg voor de lessen ethiek, supervisie en intervisie.

Joost passie ligt in het begeleiden en coachen van mensen. Mensen helpen hun blikveld en wereldbeeld verruimen, inzicht in zichzelf en de wereld om hun heen vergroten en daardoor hun bewustZijn en leven optimaliseren vormt zijn kracht.

Ellis Franssen


• Docent ‘coaching’ bij Thai Dee
• Thaise massagetherapeut
• (Team)coach en verandermanager

Tijdens een yoga- en wandelvakantie in 2014 maakte ik kennis met de Thaise massage. Een bijzondere ervaring. Strekkingen die ik herkende van de yoga, maar dan uitgevoerd door een masseur. En ik hoefde niets te doen! Na deze massage zaten zowel de masseur als ik diep ontspannen in stilte na te genieten. De gedachte om anderen dit zelfde te laten ervaren liet me niet los. Sinds die tijd is de Thaise massage een onderdeel van mijn leven.

Zowel in mijn werk als (team)coach en verandermanager bij de GGD West Brabant als in de Thaise massage zet ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Mijn missie is om hoofd en hart met elkaar te verbinden.

Bij Thai Dee verzorg ik de les over coaching voor massagetherapeuten in het tweede jaar.

Rungrat wilaiket


 • Docent Thaise oliemassage bij Thai Dee
 • Masseur Thaise yogamassage & Thaise oliemassage

Even voorstellen: Mijn eerste ervaring met Thaise massage moet geweest zijn toen ik een jaar of 6 was. Mijn opa had last van zijn rug en hij vroeg aan mij om over zijn rug te lopen, omdat hij erge pijn in zijn onderrug had. Waarschijnlijk had hij last van knel zittende zenuwen bij een van zijn rugwervels.Dat wist ik toen natuurlijk niet maar wat ik wel prettig vond was om mijn opa te kunnen helpen.

In eerste instantie heb ik wat anders gestudeerd en op latere leeftijd ben ik toch met massage cursusses en opleidingen begonnen, gewoon omdat ik het een mooi vak vind. In 2009 heb ik mijn eerste massage cuscus gedaan, en ben gaan werken bij Kata Resort en Spa in Phuket waar ik veel heb geleerd en kennis heb opgedaan over traditionele Thaise massage technieken. In de loop de jaren ben ik mijn verder gaan specialiseren in pijnbestrijding en klachtbehandelingen,omdat ik dit toch het mooiste en interessantste vind. In 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf in Nederland te Wageningen.

Meer informatie over mijn werk en mijn opleidingen die ik heb gevolgt kun je op mijn website vinden: (wilaiket-thaimassage.nl).

Ilse van Lieshout


 • Docent Anatomie en Thaise massage bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Thaise zwangerschapsmasseur
 • Fysiotherapeut
 • Voedingsdeskundige
Sinds 2008 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en heb ik zowel ervaring opgedaan in een fysiotherapiepraktijk als in een revalidatiecentrum. Mijn interesse in een holistische benadering blijft maar groeien en ik ben dan ook nog steeds dankbaar dat tijdens acroyoga de Thaise massage op mijn pad is gekomen. Dit voelde zó goed, dat ik direct wist dat ik hiermee verder wilde. In mijn drukke en sportieve leven, bezorgt het geven en ontvangen van Thaise massage mij ontspanning en balans. En daardoor genoeg energie om weer verder te kunnen stuiteren!

Inmiddels werk ik 3 dagen per week in het revalidatiecentrum en 2 dagen als Thaise massagetherapeut in mijn eigen praktijk 'Ilsense'. Terwijl de huidige fysiotherapie steeds meer 'hands-off' is geworden, is mijn visie dat de kracht van een behandeling zit in het combineren van het beste uit Oost en West. Dit sluit haarfijn aan bij de visie van Thai Dee en ik ben dan ook erg enthousiast dat ik als docent mag bijdragen om dit over te brengen!

Marjolein Burgers


 • Docent introductiecursus bij Thai Dee
 • Thaise massagetherapeut
 • Coach
 • Eigenaar Puur Marjolein
Marjolein Burgers (1984) is van origine een Brabantse, maar al een aantal jaar met heel veel plezier woonachtig in omgeving Utrecht. Na haar Mindfulness cursus (2014) en hbo-opleiding tot Thaise Yogamassage therapeut bij Thai Dee, heeft ze in 2017 de volgende stap gezet en een eigen praktijk opgericht Puur Marjolein. Deze praktijk is gevestigd in Zorgpoort Leidsche Rijn. Een plaats waar verschillende reguliere zorgaanbieders gevestigd zijn. Dit betekent korte lijnen tussen de verschillende partijen. Marjolein is trots dat zij daar met haar praktijk gevestigd is.

Marjolein besloot te doen wat haar blij maakt en tegelijkertijd de voordelen van massage met anderen te delen. Als jong meisje was ze altijd al haar familie aan het masseren. Als piekeraar en denker was ze verbaasd over hoe ontspannen en meer verbonden ze zich met zichzelf voelde na 1 uur Thaise yoga massage. Ze had de ultieme behandeling voor haarzelf gevonden en besloot zich te specialiseren in deze massage stijl.

Haar doel is om je te inspireren, alle mooie dingen die zij leert te delen en met haar (therapeutische) massages je stil te laten staan zodat je weer in contact kan komen met je lijf en gevoel. Dat zij daar een steentje aan bij kan dragen vindt zij een zeer waardevolle taak. Haar motto: “Kom bij mij uit je hoofd en in je lijf.”

Richelle van Gerwen


 • Thaise massage docent
 • Massagetherapeut
 • Yogadocent
Toen ik in februari 2014 voor het eerst kennismaakte met de Thaise yogamassage wist ik meteen: 'dit is het!'

Hierin komt alles samen wat voor mij waardevol en belangrijk is; de kunst van het aanraken, de liefdevolle verbinding met de ander, heerlijke strekkingen, de meditatieve flow, energetisch werk, het verstillen maar tegelijkertijd ook de beweging en dynamiek en dat gecombineerd met een mooie balans tussen de Westerse kennis van anatomie en de Oosterse holistische visie.

Sinds die eerste kennismaking heeft de Thaise yogamassage mijn leven in alle opzichten veranderd. Ik werk fulltime als massagetherapeut onder andere in mijn eigen praktijk.

Op mijn mat is iedereen welkom, precies zoals diegene is, met alles wat op dat moment aanwezig is in zijn of haar leven en lichaam. Ik probeer in contact met de ander een veilige ruimte te creeëren waar hele mooie en bijzondere dingen kunnen gebeuren.

Als docent bij Thai Dee deel ik mijn liefde en passie voor de Thaise yogamassage met cursisten en studenten en daar word ik ontzettend blij van!