Eerbetoon aan Mama Nit

Mama Nit

Eerbetoon aan Mama Nit

Mama Nit, mijn Thaise massage mama, is 24 augustus 2015 overleden. Ze was een van de grote meesters in de Thaise massage in Chiang Mai. Zowel voor de Thai, die met klachten vaak bij haar terecht kwamen, als voor haar studenten.

Maar bovenal was ze voor haar studenten een echte mama.
Als student woonde je bij haar, was je onderdeel van haar gezin, ging na afloop van de lessen mee met uitstapjes naar familie, naar de markt, en leerde tussen de bedrijven door ook nog Thais koken.
Ze was mijn eerste docent en ik bleef direct drie maanden bij haar. Daarna nog vele malen terug geweest. Eerst om les te volgen, later om haar mijn respect te tonen.

Mama Nit heeft me de liefde voor de Thaise massage bijgebracht. En daarmee mijn verdere leven een totaal andere wending gegeven. Ze blijft dan ook voor altijd in mijn hart, mijn Thaise massage mama.

Hieronder een verhaal over Mama Nits leven en eerbetoon aan haar van Anne Marie Gola. Anne was ook een van haar studenten en heeft de laatste jaren van Mama Nits leven, toen ze al ziek was, veel voor haar gedaan.

mama nit tribute.pdf