Thaise massage met de voeten

Thai feetmassage

Thaise massage met je voeten

Thaise massage met je voeten, kan dat wel? Hoe kun je nou goed met je voeten voelen? Is een massage met de voeten niet pijnlijk? En wat zijn de voordelen?

In Thailand is het heel normaal om ook met je voeten te masseren. En met een beetje training kunnen wij dat ook. Een voetmassage vormt een mooie aanvulling op een gewone (Thaise) massage.

De voordelen:
1. Je kunt grotere spiergroepen in een keer behandelen
2. Vanuit ontspanning diepere lagen masseren
3. Je handen en polsen rust geven
4. Een voetmassage is aardend voor masseur en ontvanger

Je kunt zowel de voetzool, bal als zijkant van je voeten gebruiken. Dit geeft je een uitbreiding aan mogelijkheden om te variëren in druk en intensiteit. Doordat je voetzolen in verhouding tot je handen groot zijn, geeft het je ook de mogelijkheid om in een keer een groter oppervlak te masseren. Veel ontvangers vinden dit verrassend aangenaam en ontspannend.

Veel masseurs hebben last van hun handen en polsen. Een massage met je voeten is ook daarom een perfecte afwisseling.

Als de masseur ontspannen is, werkt dat direct door op de massage en dus ontvanger. Masseren met de voeten is heel aardend. Je voeten zitten letterlijk het verst van je hoofd. Je aandacht gaat dus letterlijk zo ver als kan van je hoofd af. Hierdoor kom je gemakkelijker uit je hoofd en letterlijk steviger met je voeten op de grond.

Als masseur geeft het masseren met de voeten je de mogelijkheid om regelmatig te staan en vanuit ontspanning met je voeten langzaam in te leunen. Een heel relaxte houding voor de masseur waarbij hij heel gemakkelijk de druk kan afstemmen op de ontvanger. Ja, het vergt even training om ook met je voeten goed te voelen. Maar na een beetje oefenen zul je merken dat dat prima lukt.

Het hele lichaam kun je met de voeten masseren. Er bestaan zelfs volledige lichaamsbehandelingen met de voeten. Genoeg voordelen dus voor zowel masseur als ontvanger. Ik zou zeggen, ga meer met je voeten masseren!

Tirza Bottema – founder Thai Dee

Meer blogs lezen over Thaise yogamassage? Kijk dan eens op onze Thai Dee massage blog pagina.