Thaise massage bij schouderklachten

Thaise massage schouderklachten

Alles over Thaise massage bij schouderklachten.

Thaise massage bij schouderklachten

Thaise massagestrekkingen voor de schouder bij klachten

Waarom in deze blog aandacht voor Thaise massage bij schouderklachten? Omdat vrijwel iedereen in het westen kampt met schouderklachten en er heel veel heilzame Thaise massagestrekkingen voor schouderklachten zijn. Ik heb zelfs nog nooit iemand in mijn praktijk gehad zonder verharde schouders. De meeste Thaise massagestrekkingen richten zich daarbij op het borstgebied, dus de voorzijde van schouders.

Waarom strekken we vooral de voorzijde van de schouder? 

Je hebt bij de Thaise massage talloos veel strekkingen voor pectoralis major en minor. Je zult nauwelijks strekkingen vinden van de rhomboideus, infraspinatus en trapezius decendens. Deze spieren worden wel behandeld, maar middels palmdruk, duimdruk en acupressuur. En dat heeft een reden. De spieren aan de voorzijde hebben namelijk de neiging om te verkorten, terwijl de spieren aan de achterzijde eerder verslappen. Dus te lang worden. Dit zie je terug in de lichaamshouding. De schouders hebben namelijk eerder de neiging om teveel naar voren dan naar achteren te staan. Een spier die al te lang is, wil je niet nog langer maken. En dat is wat je met een strekking doet. Blokkades op dergelijke spieren behandel je met palmdruk, duimdruk, elleboogmassage, zachte schudbewegingen en acupressuur.

Hoe komt dit?

Enerzijds door de bouw. De borstspieren liggen in een holte tussen de ribben en het schoudergewricht. De spieren aan de achterzijde lopen juist over een bolling. Over de ribben en ten dele ook over het schouderblad. Alleen al door deze anatomische bouw hebben de spieren aan de voorzijde de neiging om korter te worden en de spieren aan de achterzijde de neiging te verslappen. Iets wat krom is heeft immers de neiging om nog krommer te trekken.

Onzekerheid kan ook een bijdrage leveren. Vraag iemand een directeur na te doen en hij zal onmiddellijk de schouders naar achteren bewegen. Vraag daarna een onzeker iemand na te bootsen en de schouders worden onmiddellijk naar voren gebracht. Zit je niet lekker in je vel, dan kan dit dus deze neiging tot verkorting versterken.

Daarnaast versterkt het vele computerwerk het “krom trekken”. Het is namelijk best lastig om de hele dag je schouders netjes naar achteren te houden terwijl je achter de computer zit.

En deze houding kan op de lange duur veel klachten geven. Van schouderklachten, migraine tot het TOS syndroom (inklemming vaat-zenuwbundel onder het sleutelbeen wat allerhande klachten aan de armen geeft). Thaise massagestrekkingen die de pectoralis major en minor op rek brengen kun je daarom bij vrijwel alle schouderklachten integreren in je behandeling.

En als afsluiting is het heerlijk ontspannend om nog even met aandacht je handen op de pectoralis major te laten rusten.

Hier een duidelijk filmpje over de pectoralis zodat je je een nog beter beeld vormt van deze spier.

Thaise massage bij schouderklachten is echt een aanrader. Heb binnen mijn praktijk al veel mensen van hun schouderklachten af kunnen helpen. Ook mensen die al jarenlang aan het robben waren en reeds allerlei andere behandelingen hadden gehad. Vaak zelfs in slecht een paar behandelingen!

Sawadee Kha,

Tirza Bottema Рfounder Thai Dee

Meer blogs lezen over Thaise yogamassage bij specifieke klachten en aanverwante onderwerpen? Klik dan op Thai Dee massage blog.