Thaise zwangerschapsmassage

zwangerschapsmassage

Thaise zwangerschapsmassage is zwangerschapsyoga en massage in een

Zwangerschapsyoga is bekend, zwangerschapsmassage ook. Maar dat je ook een combinatie van beiden hebt, dat is voor de meesten onder ons nog volslagen onbekend. Thaise zwangerschapsmassage is zwangerschapsyoga en zwangerschapsmassage in een. Wat het effect enorm versterkt!

Thaise zwangerschapsmassage vormt door deze combinatie vaak een zeer effectieve methode bij de behandeling van specifieke, zwangerschap gerelateerde klachten. Klachten als bekkeninstabiliteit, oedeembenen, stemmingswisselingen, schouder-, lage rug- en knieklachten en postnatale depressie kunnen ermee worden verholpen.

Het effect van de yogastrekkingen

De yogastrekkingen zijn helemaal afgestemd op de specifieke klachten tijdens en na de zwangerschap. Een gewone Thaise yogamassage is al snel te belastend voor een zwangere vrouw. Een Thaise zwangerschapsmassage is juist een weldaad. De zorgvuldig afgestemde strekkingen ondersteunen de natuurlijke houding en mogelijkheden. Lichaam en geest blijven hierdoor tijdens de zwangerschap beter in balans. De yogastrekkingen helpen het lichaam soepel te houden. Heffen blokkades in fascia, spieren, pezen en gewrichten die ontstaan door de zware, eenzijdige belasting van het kindje in de buik op. Ze verminderen daarnaast vervelende neveneffecten van de hormonale veranderingen, zoals heftige emoties, slaapstoornissen en klachten ten gevolge van de extra ruimte die ontstaat in het SI-gewricht. Daarnaast vergroot yoga het lichaamsbewustzijn. Dat helpt de zwangere vrouw om beter te luisteren naar dat wat zij, haar lichaam en haar kindje nodig heeft.

Het effect van de massage

Bij de massage ligt de nadruk op de energiebanen. Ook op energetisch niveau gebeurt er tijdens de zwangerschap immers veel. Nieuw leven groeit in de buik van de mama. Nieuw leven dat vraagt om groeikracht, levensenergie. Een goede energiebalans van de moeder is belangrijk voor de ontwikkeling van haar kindje. De meridiaanbehandeling versterkt de energiebalans van de moeder, en daarmee ook van haar kind. Ook emotioneel. Hormonale veranderingen, alle andere veranderingen die er in en om de zwangere vrouw heen plaats vinden, bij een goede energiebalans halen ze haar minder snel uit balans. Alle hormonen van de moeder voeden via haar bloed ook haar kind. Ervaart de moeder dus veel stress, dan ervaart haar kind dit ook. Ervaart de moeder rust en vertrouwen, dan werkt dit ook direct door op haar kind.

De massage geeft daarnaast tijdens de behandeling zelf een moment van rust. De ontspanning en het geluksgevoel dat dit moment opwekt door de aanmaak van gelukshormonen als serotinine en dopamine en de vermindering van stress hormonen als cortisol is ook hier niet alleen voor de moeder, maar ook voor haar baby een weldaad.

Zelf een massage ondergaan?

In Nederland zijn er nog maar weinig mensen geschoold in deze unieke, diep doorwerkende zwangerschapsmassage. Ben je zwanger en wil je graag een Thaise zwangerschapsmassage, neem gerust contact op. Dan kijken we of er iemand bij jou in de buurt woont die deze massage heeft geleerd.

Artikel in Massagezaken over de Thaise zwangerschapsmassage:
Thaise zwangerschapsmassage.pdf