Cursus Dancing Thai Yoga massage

Dancing Thai yogamassage

Cursus Dancing Thai Yoga Massage

Dancing Thai yogamassage is geïnspireerd op de Thaise yogamassage, Dynamic Thai én oosterse vechtkunst. De technieken volgen elkaar op in een flow waarbij de transities soms lijken op een dans. Het lichaam van de ontvanger/cliënt wordt uitgenodigd om zich in ontspanning over te geven aan de koesterende wiegende bewegingen.

De Dancing Thai massagetechnieken zijn geïnspireerd op de bewegingen en meditatieve flow uit traditionele Oosterse Krijgskunsten. Bij de oosterse vechtkunst is er ook het speelse aspect van samen “rollen”, waarbij je samen in vloeiende bewegingen van de ene naar de andere positie verplaatst. Hierbij houd je voortdurend contact met je trainingsmaatje om te weten waar diegene zich bevindt in relatie tot jouw lichaam. Het is van belang om de juiste afstand en positie ten opzichte van elkaar te hebben om zelf in balans te blijven. Ook in de Thai Yoga Massage is dit van groot belang. We gaan in de cursus dus een aantal rol-oefeningen doen om je eigen lichaam beter te leren kennen, je beter te kunnen positioneren en je deze flow van bewegingsvaardigheden mee kunt nemen in je behandelingen.

Bij Dancing Thai Yoga Massage gaan de overgangen nog vloeiender dan bij de traditionele Thaise yogamassage. Het is nog meer een dans.

Een cliënt schreef in een recensie aan Carollyne, de docent: “Het was alsof je ballet met me deed en dat ik dan passief mee mocht doen. Glibberen als een vis, vliegen als een vogel en nog meer dierenbewegingen. Ik voelde me licht en opgetild.”

Wat leer je

Tijdens deze 5-daagse cursus leer je hoe je vloeiende transities kunt maken tussen verschillende technieken en jezelf en je cliënt in een meditatieve flow kunt brengen. Er wordt aandacht besteed aan balans, timing en afstand; de drie principes die Carollyne zowel in haar werk als privéleven belangrijk vindt. Daarnaast leer je technieken die Carollyne ontwikkeld heeft op basis van haar achtergrond in Oosterse Krijgskunsten en dans.

Na vier intensieve dagen heb je een aantal weken de tijd om te oefenen met de nieuwe technieken. Op de vijfde dag in februari is er ruimte voor fijn slijpen van punten waar je tegen aangelopen bent én je leert nog een aantal extra technieken die je kunt toevoegen aan je nieuwe repertoire.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor beoefenaars van Thai Yoga Massage en andere masseurs/massagetherapeuten die gewend zijn om veel op de grond op een mat te werken.

Over Carollyne Tjong Ayong

Carollyne heeft zich in 2011 als zelfstandig (sport)massagetherapeut gevestigd in Amsterdam en is eind 2016 overgestapt naar Thai Yoga Massage.

Het is Carollyne's kwaliteit en grote passie om mensen met zichzelf in contact te brengen en zich daardoor lekkerder in hun vel te laten voelen. Met een brede opleidingsachtergrond, jarenlange ervaring als behandelaar en in dans, krijgskunst en -onderwijs heeft ze een mooie basis opgebouwd waarmee ze mensen met uiteenlopende lichamelijke, psychosomatische en psychosociale klachten en problematiek kan helpen. In haar eigen praktijk is ze o.a. werkzaam als knuffeltherapeut, massagetherapeut, trainer weerbaarheid en zelfverdediging en ze geeft individuele begeleiding. De behandelvormen lopen doorgaans enigszins in elkaar over.

Haar diensten lijken heel verschillend, maar in haar ervaring gaat het slechts om verschillende vormen. Ze bewerkstelligen allemaal hetzelfde doel: welzijn bevorderen. En inhoudelijk gaan ze allemaal over dezelfde principes: afstand & nabijheid, grenzen aanvoelen & aangeven, respect voor de ander & voor jezelf, kracht & flexibiliteit, jezelf zien & gezien worden, disbalans & balans en op het juiste moment leren aanspannen & ontspannen.

Praktische informatie

Docent: Carollyne Tjong Ayong
Data: 6 t/m 9 januari + 3 februari 2024
Kosten: 675 euro
Lokatie: Centrum Thai Dee, Schafterdijk 11, Valkenswaard
Deelname eisen: Ervaring met Thaise massage of andere massagevorm op de mat

** ** **

Wie alvast een klein voorproefje wil ervaren in combinatie met prachtige gitaarmuziek en een ervaring voor al je zintuigen. Kom eens kijken naar een CarollyneInMotion. Meer info www.lepeltjelepeltje.com/carollyne-in-motion/