Cursus Thaise massage met de ellebogen

Thaise massage van de nek en schouders met de ellebogen

Thaise massage met de ellebogen in zit van de nek en schouders.

Cursus Thaise massage met de ellebogen

Tijdens de cursus Thaise massage met de ellebogen leer je hoe een diep ontspannende massage met je ellebogen en onderarmen te geven. Heel het lichaam komt aan bod. Voor de masseur is de elleboogmassage heel ontspannend om te geven, terwijl hij tegelijkertijd toch diepere lagen tot ontspanning kan brengen. Daarnaast ontlast je als masseur je duimen en polsen.  Ook heel fijn ter voorkoming van klachten. 

Ondanks deze krachtige, heilzame werking is de Thaise elleboogmassage in de Thaise massagepraktijk vaak het ondergeschoven kindje. Volledig ten onrechte. Je kunt heel gericht, vanuit volledige ontspanning, met je ellebogen de meridianen, acupressuurpunten en spieren op een diep niveau behandelen. Terwijl dat met de duimen, wat meestal gebeurt, voor veel masseurs erg belastend is en blessuregevoelig. Bovendien kost het vaak maanden van training voordat de duimen sterk genoeg zijn om langere tijd mee te masseren. Je ellebogen hebben deze training niet nodig. Ze zijn uit zichzelf sterk genoeg.

Omdat bij de Thaise massagetherapie meridiaan behandeling en acupressuur een essentieel onderdeel is, en daardoor erg veel van de duimen wordt gevraagd, met het risico op blessures, is de wens ontstaan om het ondergeschoven kindje tot bloei te laten komen. De elleboogmassage de aandacht te geven die het verdient.

Wat maakt de Thaise elleboog massage zo'n mooie aanvulling:
Met je ellebogen kun je als masseur heel relaxt spieren en acupressuurpunten op een diepere laag behandelen. Hierdoor is de massage effectiever en overbelast je als masseur niet snel je handen en duimen.

Wat leer je tijdens deze dag?

Tijdens deze eendaagse training leer je hoe de rug, schouders, armen en benen  een volwaardige massage te geven met je onderarmen en ellebogen. Hierdoor ben je in staat om gedurende de hele massage je handen en duimen te ontlasten. Daarnaast vormt de elleboog- en onderarm massage een prachtige, diep doorwerkende aanvulling op andere massagetechnieken. Ook binnen een gewone massagepraktijk.

Voor wie?

Iedereen met een massage achtergrond is welkom.  Zowel masseurs Thaise massage als andere masseurs. Deze dag vormt een mooie aanvulling voor zowel de masseur als de ontvanger. 

Na afloop ben je in staat om:

– Een volledige lichaamsmassage te geven met je ellebogen en onderarmen.
– Middels de Thaise elleboogmassage energieblokkades, spierspanning en stress te verminderen.
– Gebruik te maken van een goede lichaamsergonomie.

Praktische informatie

Docent: Tirza Bottema
Datum: zondag 3 april 2022
Lestijden: 10.15-17.15 uur
Lokatie: Thai Dee, Schafterdijk 11, Valkenswaard
Prijs: € 145,-

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met alle Thaise stoelmassage oefeningen

Deze training wordt eenmaal per jaar gegeven. Wil je op herhaling? Dat kan voor slechts de helft van de normale prijs. Stuur dan een aanmelding via het contactformulier. Dit aanbod geldt ook voor studenten die dit blok willen herhalen.

Meer interessante specialisaties: Thai oncology massage - Thaise stoelmassage - Thaise oliemassage