Cursus Thaise elleboog massage

elleboog massage

Thaise elleboogmassage, waarom?

Omdat de Thaise elleboogmassage het verdient om extra aandacht te krijgen. Je ontlast je duimen en handpalmen en kunt diepere lagen op een heel relaxte manier tot ontspanning brengen.

Ondanks deze krachtige, heilzame werking is de Thaise elleboogmassage in de Thaise massagepraktijk vaak het ondergeschoven kindje. Volledig ten onrechte. Je kunt heel gericht, vanuit volledige ontspanning, met de ellebogen de meridianen, acupressuurpunten en spieren op een diep niveau behandelen. Terwijl dat met de duimen, wat meestal gebeurt, voor veel masseurs erg belastend is en blessuregevoelig. Bovendien kost het vaak maanden van training voordat de duimen sterk genoeg zijn om langere tijd mee te masseren. Je ellebogen hebben deze training niet nodig. Ze zijn uit zichzelf sterk genoeg.

Omdat bij de Thaise massagetherapie meridiaan behandeling en acupressuur een essentieel onderdeel is, en daardoor erg veel van de duimen wordt gevraagd, met het risico op blessures, is de wens ontstaan om het ondergeschoven kindje tot bloei te laten komen. De elleboogmassage de aandacht te geven die het verdient.

Wat maakt de Thaise elleboog massage zo'n mooie aanvulling:
Met je ellebogen kun je als masseur heel relaxt spieren en acupressuurpunten op een diepere laag behandelen. Hierdoor is de massage effectiever en overbelast je als masseur niet snel je handen en duimen.

Wat leer je tijdens deze dag?

Tijdens deze eendaagse training leer je hoe de rug, schouders, armen, benen, energiebanen en acupressuurpunten een volwaardige massage te geven met je onderarmen en ellebogen. Hierdoor ben je in staat om gedurende de hele massage je handen en duimen te ontlasten. Daarnaast vormt de elleboog- en onderarm massage een prachtige, diep doorwerkende aanvulling op andere massagetechnieken. 

Voor wie?

Iedereen met een massage achtergrond is welkom.  Zowel masseurs Thaise massage als andere masseurs. Deze dag vormt een mooie aanvulling voor zowel de masseur als de ontvanger. 

Na afloop ben je in staat om:

– Een volledige lichaamsmassage te geven met je ellebogen en onderarmen.
– Middels de Thaise elleboogmassage energieblokkades, spierspanning en stress te verminderen.
– Gebruik te maken van een goede lichaamsergonomie.

Praktische informatie

Docent: Tirza Bottema
Datum: 11 april 2020
Lestijden: 10.15-17.15 uur
Lokatie: Thai Dee, Wiersedreef 28, Nieuwegein (Utrecht)
Prijs: € 125,-

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met alle Thaise stoelmassage oefeningen

Meer interessante specialisaties: Thai oncology massage - Thaise stoelmassage - Thaise oliemassage