Thaise massage met een doek

cursus Thaise massage met een doek

Cursus Thaise massage met een doek

Cursus Thaise massage met een doek? Ja, Thaise massage met een doek kan en is een heerlijke, zachte, diep ontspannende, soms koesterende aanvulling op de klassieke Thaise massage.

Vier jaar geleden, tijdens een les bij de school van wijlen Lek Chaya in Chiang Mai, kwam ik voor het eerst in aanraking met deze prachtige aanvulling. Zeker bij mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen, bleek deze methode heel heilzaam. Spelenderwijs ontwikkelde ik steeds meer manieren waarop de doek gebruikt kon worden.

Doordat de massage met een doek milder is dan de gewone Thaise massage en je als ontvanger letterlijk het gevoel krijgt gedragen te worden, kunnen de strekkingen ook door mensen met een erg verhoogde spanning worden ontvangen. Voor deze mensen is de klassieke Thaise massage soms te pijnlijk. Door eerst met de doek te masseren haal je de ergste spanning eraf. Daarna kun je doorgegaan met de klassieke Thaise massage, waarbij je ook diepere lagen behandeld.

Wat leer je tijdens deze cursus

Tijdens de cursus Thaise massage met een doek leer je hoe met een doek het hele lichaam te behandelen. Je leert een groot aantal Thaise massage strekkingen te geven aan zowel armen, nek, rug en benen. Daarbij wordt je gestimuleerd om ook zelf te experimenteren en zo te ontdekken  wat je allemaal met de doek kunt. Zo leer je je eigen creativiteit te gebruiken, waardoor je ontdekt dat de doek je een eindeloos groot aantal mogelijkheden biedt.

Niet alleen op de massagemat, maar ook op de massagetafel is de doek inzetbaar.

Docent

Tirza Bottema is de grondlegger van de Thaise massage in Nederland en hoofddocent van Thai Dee. Zij beschikt over een schat aan kennis en ervaring als Thaise massagetherapeut en docent. Rust, liefde voor de Thaise massage en persoonlijke aandacht zijn woorden die haar typeren.

Praktische informatie

Docent: Tirza Bottema
Datum: 13 februari 2021
Lestijden: 10.15-17.15 uur
Lokatie: Thai Dee, Wiersedreef 28, Nieuwegein (Utrecht)
Prijs: € 125,-

Dit is inclusief:
♥ Kofie, thee en lunch
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met oefeningen

Deze training wordt eenmaal per jaar gegeven. Wil je op herhaling? Dat kan voor slechts de helft van de prijs. Stuur dan een aanmelding via het contactformulier. Dit aanbod geldt ook voor studenten die dit blok willen herhalen.