Thaise massage met een doek – Pha kwaw ma

cursus Thaise massage met een doek

Cursus Thaise massage met een doek

Thaise massage met een doek is een variant op de klassieke Thaise massage, alleen voer je de strekkingen nu uit met een lange doek (Pha khaw ma). Deze vorm is milder en geeft het gevoel even helemaal gedragen te worden. Even een moment alles los kunnen laten. 

Tijdens een les bij de school van wijlen Lek Chaya in Chiang Mai, kwam Tirza voor het eerst in aanraking met deze prachtige aanvulling op de traditionele Thaise massage. Zeker bij mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen, bleek deze methode heel heilzaam. Spelenderwijs ontwikkelde ze steeds meer manieren waarop de doek gebruikt kon worden.

Doordat de massage met een doek milder is dan de gewone Thaise massage en je als ontvanger letterlijk het gevoel krijgt gedragen te worden, kunnen de strekkingen ook door mensen met een erg verhoogde spanning worden ontvangen. Voor deze mensen is de klassieke Thaise massage soms te pijnlijk. Door eerst met de doek te masseren haal je de ergste spanning eraf. Daarna kun je eventueel doorgegaan met de klassieke Thaise massage, waarbij je ook diepere lagen behandeld.

Wat leer je 

Tijdens deze cursus leer je een groot aantal Thaise massage strekkingen met een doek aan zowel de armen, nek, rug en benen. Daarbij word je gestimuleerd om ook zelf te experimenteren en zo te ontdekken wat je allemaal met de doek kunt doen. Zo leer je je eigen creativiteit te gebruiken, waardoor je ontdekt dat er een eindeloos aantal mogelijkheden met de doek zijn.

Voor wie

Deze training is gericht op masseurs die iets unieks aan willen bieden waarmee ze zich kunnen onderscheiden als masseur en tegelijkertijd heel eenvoudig en vanuit totale ontspanning meer ruimte in het lichaam van de ontvanger kunnen creëren. Niet alleen op de massagemat, maar ook op de massagetafel is de doek inzetbaar.

Docent

Tirza Bottema is de grondlegger van de Thaise massage in Nederland en hoofddocent van Thai Dee. Zij beschikt over een schat aan kennis en ervaring als Thaise massagetherapeut en docent. Rust, liefde voor de Thaise massage en persoonlijke aandacht zijn woorden die haar typeren.

Praktische informatie

Docent: Tirza Bottema
Datum: zaterdag 27 april 2024
Lestijden: 10.30-17.30 uur
Lokatie: Thai Dee, Schafterdijk 11, Borkel & Schaft
Vooropleiding: Geen specifieke vooropleiding nodig
Zelfstudie: n.v.t.
Niveau: MBO
Prijs: € 145,- incl. koffie & thee

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met oefeningen