Thaise massage met een doek – Pha kwaw ma

cursus Thaise massage met een doek

Cursus Thaise massage met een doek

Wat leer je tijdens de cursus Thaise massage met een doek? Een variant op de klassieke Thaise massage, alleen voer je de strekkingen nu uit met een lange doek (Pha khaw ma). Deze vorm is milder en geeft het gevoel even helemaal gedragen te worden. En hoe heerlijk is dat.

Tijdens een les bij de school van wijlen Lek Chaya in Chiang Mai, kwam ik voor het eerst in aanraking met deze prachtige aanvulling. Zeker bij mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen, bleek deze methode heel heilzaam. Spelenderwijs ontwikkelde ik steeds meer manieren waarop de doek gebruikt kon worden.

Doordat de massage met een doek milder is dan de gewone Thaise massage en je als ontvanger letterlijk het gevoel krijgt gedragen te worden, kunnen de strekkingen ook door mensen met een erg verhoogde spanning worden ontvangen. Voor deze mensen is de klassieke Thaise massage soms te pijnlijk. Door eerst met de doek te masseren haal je de ergste spanning eraf. Daarna kun je doorgegaan met de klassieke Thaise massage, waarbij je ook diepere lagen behandeld.

Wat leer je tijdens deze cursus

Tijdens deze cursus leer je Thaise massage strekkingen met een doek aan zowel de armen, nek, rug en benen. Daarbij word je gestimuleerd om ook zelf te experimenteren en zo te ontdekken wat je allemaal met de doek kunt doen. Zo leer je je eigen creativiteit te gebruiken, waardoor je ontdekt dat er een eindeloos groot aantal mogelijkheden met de doek zijn.

Niet alleen op de massagemat, maar ook op de massagetafel is de doek inzetbaar.

Docent

Tirza Bottema is de grondlegger van de Thaise massage in Nederland en hoofddocent van Thai Dee. Zij beschikt over een schat aan kennis en ervaring als Thaise massagetherapeut en docent. Rust, liefde voor de Thaise massage en persoonlijke aandacht zijn woorden die haar typeren.

Praktische informatie

Docent: Tirza Bottema
Datum: zaterdag 7 januari 2023
Lestijden: 10.30-17.30 uur
Lokatie: Thai Dee, Schafterdijk 11, Borkel & Schaft
Prijs: € 145,- incl. koffie & thee

Dit is inclusief:
♥ Kofie en thee
♥ Deelname certificaat
♥ Werkboek met oefeningen